Trønderfotball 2017

Vurderer å vrake Eggen Rismark som kaptein

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Ranheim-trener Svein Maalen er i tenkeboksen rundt kapteinsvalget.

– Vi har ikke kaptein klar ennå, bekrefter Ranheim-treneren til VG.

Christian Eggen Rismark var kaptein da Ranheim mot alle odds sikret opprykk til Eliteserien, men det er ikke sikkert han får fornyet tillit i år. Maalen sier han fortsatt trenger litt tid på å bestemme seg, men han satser på å ta et valg før treningsleiren på Marbella avsluttes. Det betyr at suksesstreneren har i overkant av en uke på seg.

– Christian var kaptein i fjor. Det er ingen selvfølge at du skal ha den samme kapteinen hvert år. Vi eksisterer litt for å motbevise etablerte sannheter, og det er ikke sånn at det være sånn det alltid har vært. Mange miljø har bevisst byttet ledertyper uten at det er dramatikk i det, legger Maalen til.

Christian Eggen Rismark var sterkt ryktet til flere andre klubber i vinter, men valgte å bli i Ranheim. Han har forståelse for at Maalen ikke kan garantere at han får fortsette i lederrollen kommende sesong.

– Ja, det er treneren som bestemmer. Vi har mange kapteinstyper på laget, så det blir bra uansett. Selv om man ikke blir kaptein, så må man ta ansvar og bidra på sin måte uansett, sier han til VG.

– Det har jeg sagt for lenge siden. Kapteinsvalget tar vi her nede. Det er en rolle som er viktig at man har lyst å ha, og har naturlig i seg, og det er en vurdering vi gjør kontinuerlig i løpet av en sesong, avslutter Ranheim-treneren.

Ranheim serieåpner hjemme mot Brann 11.mars.

.

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS