Trønderfotball 2017

– De skal ha for det sjarmerende forsøket

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

VG har liten tro på Ranheim i årets Eliteserie-sesong.

De fleste «eksperter» har tippet Ranheim på nedrykksplass kommende sesong, og VG er intet unntak. Tradisjonen tro publiserer tabloidavisen sin årlige «VG-lupen» i forkant av årets sesong, og nå er turen kommet til Ranheim. VG har gjennomført en stor analyse av Ranheim, og det er ikke lystig lesning med trønderske øyne. De gir trønderlage lave poengsummer på nesten alle områder, og tipper Ranheim helt nederst på tabellen.

– Ingen forventer at Ranheim skal overleve i Eliteserien. Og VG tror heller ikke på noe nytt miraket på Ranheim. De går rett ned til OBOS-ligaen. Men klubben skal ha for det sjarmerende forsøket.

Det skriver avisa i en litt overbærende tone. De følger opp med å gi Ranheim laveste mulig poengsum for ressurser, mens de også mener både midtbanen og angrepet til Ranheim ikke er i nærheten av å holde mål. Keeperplassen trekker avisa frem som Ranheims sterkeste område, her gir de 4 av 6 mulige poeng. Det er ikke overraskende, Even Barli har i mange sesonger vært blant 1.divisjons beste keepere.

– Ved hjelp av kameratskap og en voldsom «go» for de nest beste spillerne i Trondheim og omegn, har Ranheim klart å komme seg opp i Eliteserien. Det står det voldsom respekt av. Og årene i OBOS-ligaen, med kvalik som det beste før 2017, er også med på å gi klubben en ballast før debuten i Eliteserien. Men det er 30 kamper, 30 tøffe kamper. VG tror det blir for tøft.

Ranheim før første mulighet til å vise at de har noe i Eliteserien å gjøre allerede neste helg, da Brann står på motsatt banehalvdel på Extra Arena. Det er forsatt ledige billetter, men de rives fort unna.

Les hele VGs vurdering av Ranheim her.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS