Trønderfotball 2017

– Det var ikke vellykket

  • Magnus Troøyen
Foto: RBK.no

Mushaga Bakenga likte ikke å starte som høyrekant.

Trønderen fikk rollen som høyrekant da hans Tromsø møtte Start i serieåpningen søndag kveld, men posisjonsbyttet ble ingen suksess. Start vant enkelt 4-1, og Bakenga klarte ikke å involvere seg noe særlig offensivt. Etter pause ble han flyttet opp som spiss, og nå håper den tidligere RBK-spilleren han kan fortsette i favorittposisjonen.

– Det var ikke noe vellykket og ble ikke som vi hadde planlagt. Vi kom aldri så høyt i banen som vi skulle gjøre, så da ble det mer defensiv jaging enn gjennombrudd. Det var ikke noe artig, sier Mushaga Bakenga til iTromsø.

Start gikk tidlig opp i en 2-0-ledelse, og Tromsø klarte å skape noe spenning på Sør Arena. Både Bakenga, Gjermund Åsen og  Simen Wangberg spilte fra start for «trønderlaget» Tromsø, men ingen hadde noen stor dag på jobben.

– Hvis Simo (Valakari, trener) sier det passer med høyrekant, så spiller jeg der. Men i dag ble det ikke som planlagt. Jeg er en spiller som har min styrke i scoringsposisjon. I dag kom jeg ikke til det i det hele tatt, sier Bakenga.

Nå er han først og fremst oppsatt på å revansjere det stygge bortetapet.

– Vi viste i fjor høst at vi er god nok. Vi må spille på oss selvtillit og være tettere sammen imellom lagdelene. Det er 29 kamper igjen av sesongen og vi ønsker flere publikum på Alfheim. Skal vi klare det, kan vi ikke spill slik vi gjorde i dag, så det må vi rette på til neste helg, sier Bakenga til iTromsø.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS