Trønderfotball 2017

Forbannet etter avlysningen

  • Magnus Troøyen
Foto: Jørn Engberg, Ranheim

Daglig leder i Ranheim, Frank Lidahl, var svært uenig i avgjørelsen om å avlyse dagens serieåpning.

Ranheim og Brann skulle egentlig sparke igang Eliteserien 2018 på Extra Arena foran fullsatte tribuner i kveld, men dommeren valgte å avlyse oppgjøret en time før kampstart på grunn av baneforholdene. På grunn av is og tele under gressmatta var banen humpete, og Ranheim hentet inn veivals for å forsøke å rette ut ujevnhetene. Dette hjalp ikke nok, og ettersom dommeren mente banen kunne utgjøre en skaderisiko for spillerne valgte han å avlyse oppgjøret.

– Ranheim har hatt utfordringer med undervarmen, og det har ført til ujevnheter på banen. En rekke tiltak har vært satt inn, og NFF har hele tiden fått positive tilbakemeldinger på at banen skulle bli spilleklar. Under dommerens befaring i dag, ble det likevel konkludert med at banen fortsatt var for ujevn enkelte steder, og at det ville utgjøre en for stor skaderisiko, uttalte NFF i en pressemelding lørdag ettermiddag.

Det var ikke Frank Lidahl enig i.

– Sorry til alle. Festen avlyst. Har spilt kamper på 100 gressbaner som er verre og med større risiko for skader enn det vår er i dag. Ujevnheter, men forsvarlig mener vi. Stort stykke arbeid av mange ble klubbet ned av dommeren. Takk for i dag, skrev han på Twitter.

Senere fulgte han opp med dette som en kommentar til pressemeldinga.

– Drit i å kjør en slik backstabbing, NFF. Kampen burde vært spilt, skulle tro vårt medisinske apparat er bedre skikket enn dommeren til å vurdere dette.

Diskusjonen har rast i fotball-Norge om seriestarten kommer for tidlig, og dagens avlysning satte enda mer fyr på den diskusjonen. Også Ranheims kamp i neste serierunde, borte mot Sandefjord, er avlyst, og dermed får ikke Ranheim begynt sesongen før etter påske.

– Jeg skal sende faktura på mandag for de ekstraordinære kostnadene dette medfører for oss, sier Lidahl til Adresseavisen.

Ranheim-spillerne ønsket å spille kampen, mens Brann var glade for avlysningen. De mente imidlertid NFF burde skjønt hvor det bar tidligere, og ikke ventet til en time før kampstart med å avlyse.

Det er enda ikke klart når kampen blir spilt.

– Fullstendig håpløst å vente så lenge med å utsette kampen mellom Ranheim – Brann så sent. Helt respektløst overfor supportere som har brukt tid og penger på å reise. NFF burde refundere pengene til samtlige som har tatt turen. Helt utrolig at det går an!, twitrer Kasper Wikestad.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS