Trønderfotball 2017

– Håper de gir oss trøbbel

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Ranheim skal ut i to knalltøffe treningskamper før seriestart.

Blåtrøyene står foran en historisk sesong i Eliteserien, men fikk ufrivillig en lengre oppkjøring enn de hadde ønsket. Deres to første seriekamper ble avlyst på grunn av værtrøbbel, og Ranheim får dermed ikke sparket i gang sesongen før etter påske. Det betyr at de andre lagene har spilt to kamper før Ranheim får spilt en eneste en, og Ranheim risikerer dermed å bli hengende bakpå poengmessig.

For å holde kampformen vedlike møtte Ranheim Levanger forrige helg, men nå venter tøffere motstand. De har nemlig arrangert treningskamper mot Norges to beste lag, Rosenborg og Molde.

Det er Adressa som først meldte saken.

– Vi møter Norges to beste lag, og får testet oss skikkelig. Det blir veldig bra for oss. Så langt har vi egentlig kun møtt Kristiansund som har vært relevant nok. Nå får vi prøvd oss mot god motstand, og får testet oss på tempoet, sier trener Svein Maalen til Adressa.

Fredag reiser Ranheim-gjengen til Molde for spille treningskamp, før Rosenborg venter kommende onsdag. Serien er inne i en landslagspause, og det er derfor de to lagene har tid til å møte Ranheim. Kampene blir imidlertid uten landslagsspillerne.

– På en måte kan vi ha godt av å få oss en liten påminner om at vi skal opp på neste nivå. Derfor håper jeg at de gir oss trøbbel. At vi får en påminner om det som venter oss. Samtidig er det viktig å presisere at vi ikke håper at vi skal tape og bli satt på plass skikkelig. Jeg regner med at vi får trøbbel i perioder, og får kjenne på hvilke områder vi er nødt til å heve oss. Dette blir god læring for oss, sier Maalen.

Ranheim serieåpner hjemme mot Stabæk andre påskedag. 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS