Trønderfotball 2017

– Høyt internasjonalt nivå

  • Magnus Troøyen
Foto: Stein Langørgen/Trondheims Ørn

Ingrid Syrstad Engen imponerer stort på landslaget.

– Ingrid var veldig, veldig bra. Hun har vist at hun allerede holder høyt internasjonalt nivå. Hun viser virkelig fin kvalitet og det blir spennende å se henne fremover, sier landslagssjef Martin Sjögren til fotball.no etter gårsdagens seier over Kina.

Ingrid Syrstad Engen fra Melhus signerte for Lillestrøm foran årets sesong, men har den siste tiden vært med landslaget på samling i portugisiske Algarve. Her har hun virkelig vist seg frem, og scorte kampens første mål da Norge møtte Kina fredag kveld. Landslagssjef Martin Sjögren mener Engen har tatt store steg den siste tiden, og fotballekspert Gøril Kringen henger seg på.

Det er Adresseavisen som først meldte saken.

– Jeg spår at Ingrid en dag blir utenlandsproff. Hun har internasjonalt snitt over tempoet og steget sitt allerede, og har et kjempepotensial, sier Kringen til Adressa.

Ingrid Syrstad Engen har tidligere spilt for Melhus og Gimse, men gikk til Ørn i 2014. Her fikk hun totalt 90 kamper, og noterte seg for 12 mål. Nå venter en sesong for Lillestrøm, men fortsetter utviklingen vil Engen snart spille i utlandet, tror ekspertene.

– Jeg gikk til Lillestrøm for å utvikle meg, og det er der jeg har tankene mine nå. Jeg blir pushet enda hardere på trening, i en stall med veldig mange landslagsspillere, sier Engen.

Kampen mot Kina endte med en 2-0-seier, og Engen spilte samtlige 90 minutter.

– Det var godt å vinne. Det er alltid bra å vinne kamper og jeg synes vi vant fortjent. Totalt sett var det en ganske jevn kamp, der lagene hadde ulike perioder i kampen. For vår del var det en hel del som var ganske bra. Spesielt de siste 25 minuttene var vi gode, sier landslagssjef Martin Sjögren.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS