Trønderfotball 2017

– Det blir tøft for klubben å beholde ham

  • Magnus Troøyen
Foto: RBK.no

Jonas Svensson briljerer i Nederland.

Trønderen spilte samtlige 90 minutter da hans AZ knuste Heracles 3-0 ikveld, og kronet forestilingen med to målgivende pasninger. Dermed fortsetter Svensson sin strålende form for AZ, og flere eksperter mener han er god nok for en av de største ligaene i Europa. Etter kveldens seier ligger AZ på tredjeplass i Eredivisie, og klubben også skal spille cupfinale neste helg.

– Personlig er det gøy å være mye involvert offensivt, og høyresiden vår skaper masse og er blitt et litt fryktet våpen i ligaen. Men nå er jeg suspendert til neste seriekamp, så jeg ser frem til cupfinale neste søndag, sier Svensson til Nettavisen fredag kveld.

Jonas Svensson har startet samtlige kamper for AZ denne sesongen, og står etter kveldens kamp med tre mål og tre målpoeng på 30 kamper.

– Etter den iranske vingen Alireza Jahanbakhsh, er Svensson AZs beste spiller. Det blir tøft for klubben å beholde ham i sommer, sier Journalisten Brian Wijker til Nettavisen.

Fredrik Midtsjø, som også har kommet godt i gang i Nederland, følger opp med mer skryt av Svensson.

– Han har gjort det bra helt siden han kom hit. Han har vært stabil og god, og er ofte på ukens lag og imponerer stort. Han bidrar mye offensivt og er vanskelig å komme forbi defensivt, så han har tatt store steg, sier Midtsjø.

Det ryktes at klubber Tyskland og England følger Svensson tett, og det kan bli vanskelig for AZ å beholde han om storspillet fortsetter. Svensson har uttalt at han trives godt i nederlandsk fotball, men at han drømmer om å prøve seg i en liga som Premier League eller Bundesliga etter hvert.

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS