Trønderfotball 2017

– Han kan spille på internasjonalt nivå

  • Magnus Troøyen
Foto: Til.no

Gjermund Åsen herjer for Tromsø.

Trønderen har levert svært solide prestasjoner for Tromsø den siste tiden, og står med to mål og fire målgivende på de to siste kampene. Han var sentral da Tromsø knuste Strømsgodset onsdag kveld, og nå mener Tromsø-trener Simo Valakari at Åsen er klar for landslagsspill. Gjermund Åsen står med en U21-landskamp og fem kamper for Norge U19, men har aldri fått prøve seg på A-landslaget.

– Gjermund er i en fantastisk alder, så det vil ikke overraske meg om han blir tatt ut. Navnet hans må være på lista til landslagsledelsen, sier TILs finske trener til Aftenposten.

– Gjermund er blitt en så god profesjonell spiller. Nå mister han ikke energi og hunger i løpet av kampene. Han er blitt flinkere til å finne de rette posisjonene, han linker opp bedre med lagkameratene og nå får han også scoringer og målgivende. Fortsatt løper han masse, men han er mye bedre i det oppbyggende spillet og kontrollerer kampene mer. Han er blitt en boks-til-boks-spiller, sier TIL-treneren.

Morten Gamst Pedersen har også latt seg imponere over den tidligere Ranheim-spilleren, og mener absolutt han har noe å gjøre på landslaget.

– Gjermund er i kjempeform og det har han vært siden i fjor høst, det var en av grunnene til at det var så viktig for oss å signere ny kontrakt med ham. Han er den beste i Norge i den indreløperrollen han spiller hos oss, sier Morten Gamst Pedersen til Aftenposten.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS