Trønderfotball 2017

Orkla videre i cupdrama

  • Magnus Troøyen
Foto: Orklas Facebookside

En sen scoring av Jan Inge Lynum sørger for at Orkla er videre i cupen etter å ha vunnet 2-1 over Nardo!

2.divisjonslaget Nardo var favoritter foran kveldens cupmøte med Orkla på Orkla Sparebank Stadion, men det var lite som minnet om divisjonsforskjellen på banen. Etter en kjedelig første omgang gikk lagene til pause på stillingen 0-0, men etter hvilen tok det fyr. Andre omgang ble et lite fyrverkeri med tre scoringer, fem gule og et rødt kort!

Hjemmelaget tok umiddelbart tak i kampen etter pause, og få minutter ut i omgangen sendte storscorer Erik Helgetun Orkla opp i ledelsen. Nardos svarte umiddelbart på scoringen, og Engan utlignet til 1-1 alene med Orkla-keeperen. Deretter fulgte en periode med sterkt Nardo-press, men et heltemodig Orkla holdt unna. Kampen var preget av høy tenning fra begge lag, og de gule kortene florerte. Det var tydelig at avansement i cupen betød mye for begge lag!

Bortelaget fortsatte å ha mye ball, men kvarteret før slutt ble kampbildet endret. Nardos Morten Strand pådro seg rødt kort, og dermed måtte bortelaget fullføre med ti mann. Orkla bygget opp et lite press, og det var ikke ufortjent da Jan Inge Lynum stanget inn 2-1 i sluttminuttene.

Orkla tok dermed en sterk seier, og er klare for 2.runde i NM!

BB: Andreas Søfteland

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS