Trønderfotball 2017

Satser på direkte opprykk

  • Magnus Troøyen
Foto: Byåsen

Byåsen ønsker å etablere seg igjen i 2.divisjon så fort som mulig, og har ambisjoner om direkte opprykk denne sesongen.

Trondheimslaget var sjanseløse i fjorårets 2.divisjon, og var klare for nedrykk allerede flere serierunder før slutt. I år skal Byåsen derfor spille i 3.divisjon avdeling 5, men styreleder Atle Bersvendsen sier klubben har et sterkt ønske om å gjøre oppholdet på norges fjerde høyeste nivå så kort som mulig. Han innrømmer at det kommer til å bli en tøff sesong, men tror laget har nok kvaliteter til å kjempe helt i toppen av tabellen.

– Jo, det er slik at vi i vår nye sportsplan har sagt at den langvarige målsetningen for Byåsen Toppfotball, er en stabil plassering i 2.divisjon og gode resultater for juniorlagene. Det betyr at vi har som et generelt mål å rykke opp fra årets divisjon, og det er ikke bare-bare i 3.divisjon. Etter manges mening har kvaliteten i denne divisjonen også blitt langt bedre etter omleggingen av 2.divisjon, sier Bersvendsen til Byåsens hjemmeside.

Han trekker frem RBKs andrelag som en stor konkurrent til opprykk. Rosenborg har hentet flere unge spillere til A-laget i vinter, som kommer til å få mye matching på andrelaget.

– Lokalt ser vi også at det er andre lag enn oss som satser hardt, ikke minst RBK sitt andrelag – som fort må få årets favorittstempel. For oss er det derfor viktig å ha sportslige ambisjoner. Vi tror det er viktig for fotballen i hele bydelen å ha noe å strekke seg etter. Og det er viktig for lokale talenter å ha et godt a-lag å se opp til, og ønske å spille for selv.

Byåsen har hatt gode resultater i vinterens treningskamper, og vant blant annet 3-2 over Rosenborg. Coolbet setter også Byåsen som opprykksfavoritt fra avdelinga med en odds på 3,45, like foran Rosenborg 2.

– Vi tror jo selv sterkt på at vi skal være med og kjempe med de beste i år, noe som er litt annerledes etter et par tøffe sesonger der vi har kjempet helt i bunnen. (…) Målsetningene om en solid økonomi, et ambisiøst a-lag og en utviklingsavdeling på høyt nivå, er de tre viktigste tingene for oss nå, og nå før sesongstart ser det ut for at vi skal klare å ha en solid og sportslig spennende satsing på gang, sier Bersvendsen.

Byåsen serieåpner mot bydelsrival Kolstad 14.april klokken 16.00.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS