Trønderfotball 2017

– Viser at man kan nå Eliteserien uten å være barnestjerne

  • Magnus Troøyen
Foto: Ikstart.no

Espen Hammer Berger sier det var trist å forlate Levanger, men at han ikke var i tvil da Start kom på banen med et tilbud.

Berger har spilt i Levanger siden han var 16 år gammel, og var opprinnelig tiltenkt rollen som kaptein for nordtrønderne denne sesongen. Få timer før overgangsvinduet stengte kom imidlertid Eliteserieklubben Start på banen med et tilbud hverken han eller Levanger kunne takke nei til. Dermed fikk Berger endelig oppfylt ønsket om å spille i Eliteserien. I går debuterte han for Start i cupen, og på søndag forventes han å spille fra start da Start møter Rosenborg på Lerkendal.

– Det var stort for meg å bli kaptein i Levanger. Så da var det jo litt kjedelig å dra når man endelig har fått muligheten. Men jeg må tenke på meg selv og mine egne muligheter, og dette er en kjempemulighet for min del, sier Hammer Berger til Fædrelandsvennen.

I går debuterte han for sørlendingene da de møtte Vigør i cupen, og 24-åringen fikk en perfekt debut med seier og scoring.

– Det var godt å få den første kampen unnagjort. Selv om det er cupkamp mot lavere motstand, så skal det gjøres skikkelig. Det er det som skal til, sier Berger.

Han spilte barnefotball i Nessegutten, og ble hentet til Levanger som 16-åring. De siste årene har han vært førstevalg som midtstopper, og han sier han ikke var i tvil når muligheten til å spille i Eliteserien bød seg.

– Jeg tenker det har vært greit å være tålmodig. Det viktigste er å få spilletid, om det er i 2. divisjon eller Eliteserien. Det viser at det er muligheter for spillere som ikke har vært superstjerner fra liten at det går an å spille seg oppover senere også, sier Berger.

Nå gleder han seg til å møte Rosenborg på søndag.

– Man kan ikke være trønder uten å være Rosenborg-supporter, så det blir jo litt spesielt. Det blir artig å stå på den andre siden og få testet seg, sier Espen Hammer Berger til FVN.no.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS