Trønderfotball 2017

– Det kjennes ikke bra ut

  • Magnus Troøyen
Foto: TIL.no

Mushaga Bakenga har tilbrakt mye på benken for Tromsø i sesonginnledningen, og forklarer det med at han sliter med en skade han ikke blir kvitt.

Trønderen var ute i fjor høst og gjennom store deler av vinteren med en strekkskade, men fikk trent godt frem mot seriestarten. På oppvarmingen før serieåpningen 11. mars pådro han seg imidlertid en ny skade, en seneskade, og den har plaget Bakenga de siste to månedene. Dermed har han ikke fått spille så mye som ønsket for Tromsø, og han forteller at det har vært en frustrerende periode.

– Det kjennes ikke bra ut, det gjør ikke det, sier Bakenga til iTromsø.

– Det har plaget meg helt siden rett før kampen mot Start. Vi har forsøkt forskjellige ting siden da. Det har ikke gått så mye framover.

Etter en turbulent sesong i fjor skulle Mushaga Bakenga endelig vise seg ordentlig frem i Eliteserien i år, men nå vet han ikke når han klarer å komme ordentlig i gang. Han forteller at han kan spille kamper, men at han ikke får trent ordentlig.

– Jeg har holdt det litt skjult, fordi det ville vært lett for meg å skylde på det hele tiden. Men jeg har forsøkt å jobbe meg igjennom det. Den siste tiden har vært tung, men det at jeg vet hva det er gjør det litt lettere. Jeg er ikke blitt en dårligere fotballspiller, og jeg venter på en løsning. Den er ikke helt på plass, men vi jobber med saken, sier Bakenga til iTronsø.

Han forteller at det dårlige kunstgresset på Alfheim er en årsak til skaden, men at han merker en forsiktig forbedring. Nå håper trønderspissen at han snart kan spille uten smerter, og at han da kan kjempe seg tilbake i startelleveren til Tromsø.

NB: Lagkamerat Gjermund Åsen er også ute med skade. Han forventes tilbake om et par uker.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS