Trønderfotball 2017

Hylles som ligaens beste

  • Magnus Troøyen
Foto: RBK.no

Fredrik Midtsjø er kåret til den beste spilleren i ligaen av en av Nederlands største aviser.

Trønderen ble solgt fra Rosenborg til nederlandske AZ sommeren 2017, og har på kort tid etablert seg som en av ligaens beste spillere. Etter å ha vært litt inn og ut av laget i starten av oppholdet har Midtsjø etablert seg som en nøkkelspiller på midtbanen til AZ, og avisen Algemeen Dagblad, som er landets nest største avis, har nå kåret 25-åringen til ligaens beste spiller.

– Det var en stor overraskelse. Han er ikke den mest spektakulære spilleren i ligaen, sier Nik Kok, som dekker AZ Alkmaar for avisen, til VG.

Trønderen med en fortid i Stjørdals-Blink og Ranheim troner øverst på spillerbørsen til avisa, og ble derfor tildelt prisen etter siste seriekamp. Han står med sterke 6,63 i snitt, den beste poengsummen i ligaen.

Fredrik Midtsjø har fått en dypere rolle i AZ enn indreløperrollen han hadde i Rosenborg, og har briljert som ballfordeler og med sin evne til å dekke rom. Trønderen kom inn på laget til AZ i den 8.serierunden, og har spilt fast siden. Han har startet 27 kamper, og scoret to mål.

– Jeg må si at jeg er litt overrasket selv. Det tok et par måneder før jeg var inne i laget, men da jeg fikk sjansen, så kom selvtilliten. Og jeg ser jo på meg selv som en bra spiller, sier Midtsjø selv om prisen.

Med storspill kommer også rykter om interesse fra større klubber, men trønderen forventer å bli værende i AZ en sesong til for å utvikle seg videre. Klubben skal også være motvillig til å selge en av sine viktigste spillere.

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS