Trønderfotball 2017

Levanger rystet Ranheim

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Levanger ledet to ganger, men Ranheim kunne til slutt feire avansement i cupen etter å ha vunnet 4-2 på nye Moan.

Mens Levanger ligger på nedrykksplass i Obos-ligaen, kjemper Ranheim i toppen av Eliteserien etter en fantastisk seriestart. De fleste holdt derfor bortelaget fra Trondheim som favoritter før dagens cupbatalje, men Ranheim måtte kjempe ordentlig for avansementet. Levanger ledet to ganger, men en sterk sluttspurt av Ranheim førte til at de kan forberede seg på neste runde i cupen.

I strålende solskinn på Moan var det hjemmelaget som kom best i gang, og etter å ha tatt en noe heldig ledelse tidlig i oppgjøret fremstod de som det skarpeste laget det meste av første omgang. Lagene gikk til pause på stillingen 1-0, men etter hvilen eksploderte det. Ranheims Michael Karlsen utlignet først, men Levanger gikk opp i ny ledelse etter en uheldig inngripen av keeper Barli.

Baklengsmålet så dog ut til å tenne Ranheim, for Eliteserielaget trykte skikkelig på gassen mot slutten av oppgjøret. Karlsen utlignet til 2-2, før Mads Reginiussen kort tid etter sendte Ranheim opp i ledelsen for første gang i oppgjøret. To minutter senere satte Sondre Sørløkk inn 4-2, og Ranheim kunne kontrollere inn seier.

Trener Svein Maalen er spesielt imponert over hvordan laget taklet å havne under 1-2 rett etter å ha utlignet.

– Guttene har identifisert at vi spiller bra og gjør mye rett. Og at hvis vi fortsatte så ville vi få flere muligheter. Det er veldig gledelig at målene kommer etter strukturert angrepsspill, sier han til Ranheimfotball.no.

Dermed kan laget fra fjæra fortsatt drømme om en cupfinale, men Levanger kan konsentrere seg om seriespillet. Dette er første gang Ranheim er i 4.runde siden 2014 da de møtte Brann i Bergen.

NB: Ranheims Kristoffer Løkberg fikk seg en smell i første omgang, og ble byttet ut til pause.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS