Trønderfotball 2017

Mestscorende i Eliteserien

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Eliteserie-eventyret fortsetter for Ranheim. Etter kveldens sterke borteseier mot Kristiansund er Ranheim nå det mestscorende laget Eliteserien, og det med god margin.

Ranheim ble dømt nord og ned av samtlige eksperter før sesongstart, men kameratgjengen fra Ranheimsfjæra har imponert alle etter at årets sesong ble sparket i gang. De har samlet jevnt med poeng hele veien, og har minnet mer om et lag på gulljakt enn ett nedrykkslag. Nå kan blåtrøyene feire 17.mai bare ett poeng bak Rosenborg, og det hadde nok få forventet for noen uker siden.

– Vi hadde selvsagt ikke forventet dette. Vi hadde ikke turt å håpe på det en gang. Nå har vi gjort det, og vi føler vi har fortjent hvert eneste poeng vi har tatt, smiler en strålende fornøyd Ranheim-trener Svein Maalen til VG.

To dødballmål av Erik Tønne samt et presist langskudd fra Aslak Fonn Witrys venstrefot (!) sørget for at Ranheim vant 3-1 mot Kristiansund på fotballens nasjonaldag, og dermed står Ranheim med 20 poeng etter 10 kamper. De ligger på tredjeplass på tabellen, men den plasseringen skyldes ikke bare sterkt defensivt fundament. Trønderne har scoret totalt 20 mål, flest av alle i Eliteserien. Det nest-mestscorende laget, Brann, står med 17 scoringer.

– Ja, da er det jo klart vi har tatt store steg. Vi har vokst siden første kampen, og vi har spilt på oss mer erfaring på nivået. I dag syntes jeg vi ser ut som en gjeng som har spilt på dette nivået i flere år. Men det er en tøff bortebane, så vi må jo så klart si oss fornøyde med seier, skryter dagens tomålscorer Tønne.

Neste kamp er allerede nå på mandag. Da kommer selveste Molde på besøk, og de som ønsker billetter må skynde seg! Ranheim forventer stappfulle tribuner, og forteller om godt billettsalg.

Kampfakta: 

Ranheim (4-3-3): Barli – Foosnæs, Eggen Rismark, Kvande, Fonn Witry – Løkberg (Sørløkk 68′), Valla Dønnem, Reginiussen – Riksvold (Alseth 64′), Helmersen (Karlsen 78′), Tønne

Mål: 0-1 Tønne (22′), 0-2 Tønne (62′), Fonn Witry (85′) 1-3 Bamba (89′)

Gule kort Ranheim: Tønne (23′)

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS