Trønderfotball 2017

Orkla ga Ranheim kamp

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Ranheim fikk ingen enkel oppgave i dagens cupkamp mot Orkla, men avanserte til slutt til neste runde etter å ha vunnet 3-1.

Orkla har fått en tung start på årets sesong i 3.divisjon, og står med tre tap på tre kamper så langt. De imponerte likevel da de vant over Nardo i forrige cuprunde, men fikk en verst tenkelig start på kveldens kamp. De nesten 1000 tilskuerne hadde såvidt rukket å finne plassene sine da Michael Karlsen sendte Ranheim i ledelsen. Han leverte et strålende nedtak, og banket ballen i nettet.

Resten av omgangen ble kontrollert av Ranheim, men Eliteserielaget klarte ikke å skape noe særlig foran Orkla-målet. Få sekunder før pause kunne Daniel Kvande likevel stange inn 2-0 etter en corner, og Ranheim gikk i garderoben med en komfortabel ledelsen.

Etter hvilen kom Orkla mer med i kampen, og når storscorer Erik Helgetun reduserte etter 75 minutter steg stemningen betraktelig på Orkla Sparebank Stadion. Orkla turte å holde mer på ball, og kontret med mye folk. De skapte faktisk noen gode muligheter i jakten på utligning, men blottla seg samtidig bakover. Det utnyttet Sivert Solli, som fullførte en god Ranheim-kontring og sendte Eliteserielaget videre til 4.runde i cupen.

Ranheim var totalt sett det beste laget, men Orkla gjorde seg på ingen måte bort. Hjemmelaget hevet seg betraktelig etter pause, og kunne med litt hell kjempet inn utligning. Ranheim går til slutt videre fortjent, men Orkla kan ta med seg mye positivt inn i 3.divisjon. Det bør de begynne å ta poeng snart om de skal kunne blande seg inn blant topplagene i avdelinga.

NB: Ettersom Orklas førstekeeper Håkon Næss er skadet, var det broren hans Ole Næss som vikarierte som keeper. Han har ikke spilt noe fotball på lenge, men gjorde seg ikke bort i kveldens oppgjør.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS