Trønderfotball 2017

– Selnæs er totalforvandlet

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Ole Selnæs har storspilt for Saint-Étienne den siste tiden.

Etter en tung periode med dårlige prestasjoner, kritikk, lite spilletid og overgangsrykter har trønderen endelig funnet godformen, og Selnæs er nå selvskreven i startoppstillingen til det franske storlaget. Situasjonen er i sterk kontrast til hvordan ting var i høst, da han bare startet tre seriekamper fra starten av september til midten av november. Nylig ble Selnæs også nominert til prisen som Saint-Étiennes beste spiller.

– Dette er hans store gjennombrudd. Han er ikke den samme Ole Selnæs nå som den vi så tidligere. Lagkameratene elsker ham og hyller ham for spilleforståelsen hans, sier Yves Verriere, journalist i lokalavisen Le Progrès, til VG.

Fotballnettsiden whoscored.com har gitt trønderen en score på over 7 i seks av de åtte siste seriekampene. I høst var scoren ofte ned mot 5. Selnæs skal ha vært nær et utlån til Genk i vinter, men valgte å bli i Frankrike. Det er nok klubben glad for.

– Han har snudd situasjonen fullstendig. Han er totalforvandlet. Jeg er veldig, veldig positivt overrasket, sier Bernard Lions nå til VG.

– Han er virkelig vårens store positive overraskelse i Saint-Étienne, mener journalisten.

Etter en svak vinter har Saint-Étienne hevet seg de siste månedene. Grøntrøyene ligger på 6.plass i Ligue 1, med 52 poeng.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS