Trønderfotball 2017

– Det er vanskelig utenfor banen

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Ole Kristian Selnæs mener han står i et veiskille i karrieren, og hinter om at han gjerne vil prøve seg i en annen klubb.

Midtbanespilleren fra Sverresborg har vært litt inn og ut av laget til Saint-Étienne etter overgangen fra Rosenborg, men har fått mye spilletid for det franske storlaget denne våren. Han følges av større klubber fra England og Italia, og Sportsavisen L’Équipe skriver at Selnæs er ansett som Saint-Étiennes heteste salgsobjekt denne sommeren.

Hovedpersonen sier han trives godt sportslig i Saint-Étienne, men er åpen om at livet utenfor banen ikke er like lett. Spesielt ikke etter at kompis Alexander Søderlund forlot Frankrike til fordel for Rosenborg i vinter.

– Det har vært veldig bra frem til nå. Jeg er veldig glad i klubben og folkene der er fantastiske mot meg. Ligaen er kjempebra, jeg har fått masse tillit. Det er en by der fotball er hovedfokus, for å si det sånn. Det har vært bra frem til nå, men jeg begynner å blitt litt sliten av det, innrømmer Selnæs til VG.

– Det er litt vanskelig utenfor banen. På banen og i klubben har jeg det fantastisk. Men jeg stortrives ikke utenfor banen, innrømmer trønderen.

Nå gjenstår det bare to år av kontrakten til Ole Selnæs med franskmennene, og han lanserer selv to muligheter. Enten blir han solgt i sommer, eller så signerer han ny langtidskontrakt.

– Blir jeg her lenger nå, synker verdien min, og det er ikke gunstig for noen. Så da blir det til at jeg forlenger eller at jeg flytter på meg. Så får vi se. Det er egentlig opp til meg, sier Selnæs til VG.

Selnæs har tidligere uttalt at drømmen er å prøve seg i England eller Tyskland, så det kan fort være han ender opp der om det kommer tilbud i sommer.

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS