Trønderfotball 2017

Flere negative nyheter for Nardo

  • Magnus Troøyen
Foto: Nardofk.no

Nardo er plassert i rød sone av NFF.

Klubben fra Nissekollen har slitt stort med resultatene denne sesongen, og ligger på nedrykksplass når en tredjedel av sesongen er unnagjort. Nå har fotballforbundet offentliggjort resultatene av sin økonomiske analyse for 2017, og rapporten er ikke lystig lesing for Nardo-leiren.

De er nemlig plassert i rød sone. Det betyr at Nardo vil bli pålagt å utarbeide handlingsplaner for å justere sin økonomiske drift, og må rapportere jevnlig til forbundet. Rød sone er det laveste nivået i NFFs kategorisering med hensyn til klubbøkonomi. Nardo er eneste trønderske lag i rød sone, men både Ranheim, Levanger og Trondheims-Ørn er i gul sone.

Stjørdals-Blink og Rosenborg er de to trønderske klubbene med sterkest økonomi. Begge er plassert i grønn sone, den beste kategorien.

– Den daglige driften, de mange vurderingene som gjøres, må alle ha økonomi i fokus for å opprettholde en bærekraftig økonomi. Jeg har sagt det før, men gjentar det gjerne: Det er de klubbene som tar seg tid til å bygge stein på stein både sportslig og økonomisk som oftest har suksess over tid, sier fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no.

På kvinnesiden er tallene også samlet sett positive. Toppserien hadde en totalomsetning på 152 millioner med et overskudd på 6,5 millioner.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS