Trønderfotball 2017

– Meget bra gjennomført bortekamp mot et veldig bra lag

  • Magnus Troøyen
Foto: Nardofk.no

Nardo klatrer over nedrykksstreken etter en sterk seier borte mot Vålerenga 2. Seieren var Nardos første borteseier for sesongen.

– Vi står fram som et godt kollektiv i dag. Gutta legger ned en voldsom innsats, moral og vinnervilje, sier en strålende fornøyd Nardo-trener Tormod Bjerkeset.

Laget fra Nissekollen har hatt en tung sesongstart, og lå under streken før gårsdagens bortematch mot Vålerengas andrelag på Intility Arena. Oslo-laget stilte med 6 A-lagsspillere fra start, og tok ledelsen tidlig i oppgjøret. Nardo spilte seg dog inn i kampen, og utlignet ved Christoffer Engan like etter pause.

Målet så ut til å gi Nardo sårt tiltrengt selvtillit, for trønderne hevet seg betraktelig utover i omgangen. Kvarteret før slutt fikk de uttelling. Nysignerte Christian Reginiussen vinner en duell og stusser ballen til Bendik Lysvåg, som banket den i mål fra 16 meter.

Mot slutten presset Vålerenga kraftig for utligning, men Nardo forsvarte seg heroisk. Dermed tok de sesongens andre seier totalt, og klatrer over nedrykksstreken.

– Meget bra gjennomført bortekamp mot et meget bra lag med 6 A-spillere fra start. Solid defensivt, hvor vi ikke slipper de mye til. De scorer på 1 av 2 sjanser i 1 omgang. Sterkt å snu matchen siste timen med to flotte scoringer. Vi er ikke helt på første 25 min, men derfra ut er det solid. God struktur i laget i ulike presshøyder, og vi står godt i duellspillet.

Nardo har de siste sesongene vært kjent for sin defensive trygghet, men har sluppet inn mye mål denne sesongen. Mot Vålerenga holdt de unna.

– Vi blir spilt litt lavt siste 12-13 minuttene, men endrer til 5 mann bak og står godt mot det presset som ofte kommer i slike kamper borte. Offensivt er vi god når vi får variasjon med å true både i bakrom og mellomrom. Vi tar godt vare på ballen i perioder og gode spillvendinger gjør at vi også får løftet backene og etablert oss i korridorene, avslutter Bjerkeset til Nardos hjemmeside.

Høydepunkter fra kampen ser du her:

https://www.youtube.com/watch?v=HGpqkxak2KE&feature=youtu.be

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS