Trønderfotball 2017

Nå er Nardo i trøbbel

  • Magnus Troøyen
Foto: Kfum-kam.no

Nardo tapte 0-4 hjemme mot KFUM lørdag, og nærmer seg dermed jumboplassen i 2.divisjon. De har bare vunnet en eneste kamp denne sesongen.

Laget fra Nissekollen leverte en flott prestasjon forrige sesong, og endte med en sterk plassering midt på tabellen. I år har de imidlertid slitt stort med å få spillet til å fungere. Lørdag formiddag tapte Nardo stort hjemme mot KFUM, og dermed står trønderne med fem strake kamper uten seier. Det betyr at de ligger på nedrykksplass til 3.divisjon, og bare Vard Haugesund har færre poeng.

I strålende solskinn på Nissekollen var det KFUM som tok kommandoen fra start, og de ledet med to mål etter at halvtimen var spilt. Etter pause doblet de ledelsen med to raske scoringer, og vant fortjent med solide sifre. Nardo hevet seg utover i kampen, og man kan si at resultatet ikke helt reflekterer banespillet. Nardo var imidlertid dårligst foran begge mål, mens KFUM var effektive på sine sjanser.

– Vi gjennomfører en perfekt taktisk kamp. Gutta responderer på treningsuka og inngangen til denne kampen. At vi kan være mer direkte i stilen, som vi er i dag, er noe vi kan få bruk for i andre kamper i år også. Vi har et tosifret antall sjanser, mot Nardos ene. Da er det greit at det ender 4-0, forteller KFUM-treneren til lagets hjemmeside.

Det var den defensive tryggheten som var Nardos største styrke i fjor, men den har vi ikke sett så mye til i år. Etter gårsdagens stortap er det bare ett lag som har sluppet inn flere mål enn Nardo, og samtidig er trønderne blant lagene som scorer minst. Nardo har sluppet inn over to mål i snitt per kamp, mens de har scoret ett mål i snitt. Da blir det vanskelig å ta poeng.

Neste helg møter Nardo bunnrival Vålerenga 2 til et viktig bunnoppgjør. Det er en kamp Nardo ikke bør tape om de vil unngå luke opp til trygg plass. I dag skiller det to poeng opp til en plass over streken.

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS