Trønderfotball 2017

Pelu: – Stor tro på at vi skal klare opprykk

  • Magnus Troøyen
Foto: Strindheimtoppfotball.no

Strindheim-trener John Pelu er er sikker på at Strindheim kan klare opprykk til 3.divisjon denne sesongen.

Etter to strake nedrykk måtte Strindheim finne seg i å spille fjerdedivisjonsfotball denne sesongen, men første halvdel av sesongen har vært positiv for det unge mannskapet. Etter elleve spilte kamper topper de tabellen med sine 25 poeng, og et snitt på nesten fem scorede mål hver kamp. Samtidig har de slitt defensivt i enkelte matcher.

NTNUI har samme poengsum (men litt svakere målforskjell), men Pelu har likevel god tro på at Strindheim kan kapre opprykket.

– Før sesongstart satte vi oss som mål å rykke opp denne sesongen. Vi har helt siden første serierunde ledet avdelingen, selv om vi nå deler plassen med NTNUI. Vi er ubeseiret på hjemmebane og har her scoret mange mål. Vi satte oss som ambisjon å gjøre RUTA Arena til en «Strindheimbastion». Jeg har stor tro på at vi skal nå vår målsetning om opprykk, sier John Pelu i et intervju publisert på Strindheims hjemmeside.

Strindheim mistet mange rutinerte spillere etter nedrykket til 4.divisjon, og i løpet av våren har også Daniel Singstad og Johan Ansnes takket for seg. Pelu innrømmer at han gjerne hadde ønsket seg litt rutine.

– Videre har vi et ungt lag der mange spillere i junioralder har fått etablert seg på seniornivå. Vi har også benyttet kampene til å utvikle spillere som fra våre juniorlag. På den andre siden så savner vi erfarenhet og rutine i enkelte kamper. (…). Samtidig så håper jeg at våre langtidsskade spillere, Erlend Flaten og Vegard Pedersen, blir spilleklare for høstens kampen, sier Pelu.

Nå venter en liten sommerferie for spillerne, før høstsesongen sparkes i gang i midten av august.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS