Trønderfotball 2017

Ranheim åpner for å selge nøkkelspillere

  • Magnus Troøyen

Ranheims fantastiske sesongstart har blitt lagt merke til utenfor Norges grenser, og daglige leder Frank Lidahl bekrefter at interessen for spillerne i klubben stiger.

Blåtrøyene vant 2-1 over Sarpsborg etter en imponerende snuoperasjon søndag kveld, og klatret dermed opp til andreplass i Eliteserien. De er Eliteseriens mestscorende lag, og det uten en eneste spiller på heltidskontrakt. Det har naturlig nok blitt lagt merke til, også utenfor Trondheims byporter. Dermed kan det fort bli vanskelig å beholde de største stjernene i sommer.

I mai la polske Slask Wroclaw inn et bud på forsvarsspiller Daniel Kvande, men Ranheim avslo budet. Overgangsvinduet åpner ikke før 19.juli, og da kan det fort komme inn bud på flere spillere. Etter det Trønderfotball erfarer er det også konkret interesse for Kristoffer Løkberg, Erik Tønne og Christian Eggen Rismark. Mads Reginiussen skal også være interessant.

– Det overrasker meg at det ikke har vært interesse for spillerne våre tidligere. Det er helt naturlig at det melder seg interesse for våre spillere fra andre, sier Frank Lidahl til Eurosport.no

– For oss er det en del av hverdagen å sende spillere videre. Vi stresser ikke og har heller ikke en dårlig følelse før overgangsvinduet, sier han.

En av spillerne det er interesse for er høyreback Aslak Witry. Unggutten har vært fast på Ranheim den siste tiden, og er nå fast inventar i U21-landslagstroppen.

– Vi som klubb er veldig stolt på vegne av Aslak. I 2016 bestemte vi oss for å gi ham muligheten, selv om han egentlig ikke var god nok. Gjennom regelmessig spill så har han blitt så god han er nå og tatt ut på U21-landslaget, forteller Lidahl om 1996-modellen til Eurosport.

– Det er helt naturlig å tenke at han er blant de som vil være attraktiv for store klubber i Skandinavia. Jeg tror han havner i en stor europeisk liga, sier Frank Lidahl.

TV2s Ole Martin Årst mener Kristoffer løkberg hadde passet perfekt i Rosenborg.

– Løkberg har vært en av Eliteseriens beste så langt denne sesongen. Han skaper noe. Det skjer noe hele tiden. Han hadde passet perfekt i Rosenborg, sa Årst i dagens FotballXtra.

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS