Trønderfotball 2017

– Vi sitter bare og venter på sprekken

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

«Fotballekspertene» har liten tro på at Ranheim holder den gode formen gående ut hele sesongen.

Uten en eneste spiller på fulltidskontrakt har Ranheim sjokkert Eliteserien denne våren. Trønderklubben ligger på andreplass når seriespillet nærmer seg halvspilt, og har ikke vist noen tegn på å slakke av farten enda. I en podkast publisert av Eurosport snakker flere fotballprofiler om Ranheims gode sesongstart, og de tror ikke den gode formen varer sesongen ut.

De er spesielt spente på hvordan Ranheim hånderer eventuelle salg av nøkkespillere i sommer.

Les også: Ranheim åpner for å selge nøkkespillere i sommer

– Vi sitter alle og venter på sprekken, men foreløpig så har ikke den kommet, sier Asbjørn Myhre i Eurosports podcast denne uken.

– De kommer ikke til å vinne gullet, men det er ingenting i veien med det, følger Mjøndalens Christian Gauseth opp med.

Med bare to tap på de siste ti kampene og seks seiere ligger kameratgjengen fra Ranheimsfjøra på en andreplass med 26 poeng.

– Jeg er veldig spent på om alle fortsetter i Ranheim over sommeren, kan de miste en eller to?  (…) Hvis du har vært ute på en reise å prøvd å få gjennombrudd som fotballspiller i mange år, som gjelder for mange av de gutta der, så får du en mulighet når du er 26, 27, 28 år. Her får du en treårskontrakt, nå kan du leve av fotballen. Tar du den da? Jeg vet ikke, sier Myhre.

Gauseth mener Ranheims suksess bekrefter at forskjellen på Eliteserien og Obos-ligaen er mindre enn mange tror.

– Spillere i OBOS-ligaen mener helt oppriktig at skillet mellom Eliteserien og OBOS er veldig lite. Gjør du det bra i OBOS, så kan du med letthet gjøre det bra i Eliteserien. Og måten Ranheim har gjort det på i år, både som enkeltspillere og som lag, det vitner jo om akkurat det der. At skille er mer på oppmerksomhet enn det er på faktisk nivå. Så jeg er ikke så sikker på om de kommer til å skifte klubb, sier Gauseth.

Hør hele podcasten til Eurosport her.

NB: Ranheim bekreftet i dag at de ønsker å ha med Andreas Helmersen videre. Låneavtalen med Rosenborg går opprinnelig ut nå i sommer.

– Det jeg kan si er at vi har et ønske om at Andreas skal være i Ranheim ut sesongen. Jeg opplever at det er en god sjanse for at også Rosenborg ønsker det samme, sier Ranheims Frank Lidahl til Adressa.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS