Trønderfotball 2017

Bare ett seriemål for Torgil Gjertsen

  • Magnus Troøyen
Foto: Kristiansundbk.no

Torgil Øwre Gjertsen tok Eliteserien med storm etter overgangen fra Ranheim til Kristiansund i fjor, men har ikke vært like effektiv foran mål denne sesongen.

Gjertsen ble solgt fra Ranheim til Kristiansund sommeren 2017, og ble raskt en av de største formspillerne i Eliteserien. Gjennom høsten 2017 noterte han seg for enorme åtte mål og fire assist på elleve kamper i Eliteserien, og plutselig ble trønderen trukket frem som en fremtidig utenlandseksport. Forventningene var derfor store i forkant av årets sesong, men Gjertsen har ikke levd helt opp til forventningene.

Trøndervingen har nemlig bare scoret ett mål denne sesongen, og samtidig bidratt med to assist. Han har startet elleve kamper for Kristiansund, og har dermed ikke bidratt på samme måte som han gjorde forrige sesong. Han er tatt av banen i ni av de elleve kampene. Samtidig viser statistikken at Kristiansund oftere vinner med Gjertsen på banen enn uten han.

I kveld spilte Torgil Gjertsen 87 minutter da Kristiansund tok en imponerende borteseier mot Strømsgodset. Bendik Bye scorte ekte hattrick før pause.

Rosenborg har slitt masse med skader på vingene sine denne sesongen, og flere har trukket frem Torgil Gjertsen som en mulig signering for seriemesterne. Som trønder med 4-3-3 i blodet vil Gjertsen kunne gå rett inn i systemet til Rosenborg, men da må Gjertsen hente tilbake formen han hadde i fjor høst.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS