Trønderfotball 2017

Bjerkeset – Hjerteskjærende at dette har vært akilleshælen så langt

  • Magnus Troøyen
Foto: Nardofk.no

Nardo har i mange år vært kjent for sin solide defensive struktur, men har sviktet bakover denne sesongen. Det synes trener Tormod Bjerkeset er tungt.

Etter nær halvspilt sesong må vi helt ned til nedrykkssonen i 2.divisjon for å finne Nardo. Trønderklubben har bare vunnet to kamper denne vårsesongen, og tok forrige uke sommerferie med fem tap på sine seks siste kamper. Bjerkeset er ikke fornøyd med prestasjonene gjennom vårsesongen, men tror Nardo har det som skal til for å redde plassen til høsten.

– Etter 11 kamper er det selvfølgelig skuffende at vi ikke har klart å fått med oss flere poeng – så resultatmessig er vi selvfølgelig misfornøyd. Samtidig vet vi at nivået blir tøffere og tøffere for hver sesong med så mange hardtsatsende lag. Men jeg føler at årsakene til resultatene i vår er sammensatt. Vi har hatt mange langtidsskader på spillere som vi tror ville vært sentrale for oss, sier Bjerkeset til Nardos hjemmeside.

– Det mest positive så langt sportslig er vel at vi skaper nok sjanser, at prestasjonene i mange kamper har vært bra til tross for at resultatene har blitt som de har blitt.

I fjor ledet Nardo serien på dette tidspunktet. I år ligger de nest nederst.

– Om vi ser bak resultatene er det mange gode prestasjoner, men vi har også hatt marginer i mot. Men i hovedsak skyldes det at vi ikke har vært gode nok i faser som avgjør fotballkamper. Fremdeles mener jeg vi har mye mer å komme med offensivt denne sesongen, til tross for at vi på denne tiden i fjor ledet serien og gikk til sommerferie med 23 poeng, minner han om.

Nå skal Nardo jobbe med å bli tryggere defensivt. Trønderne har sluppet inn 23 mål på 11 kamper, og er blant de verste lagene defensivt i ligaen.

– Det du kan si vi definitivt må opp flere hakk på er uten tvil å få på plass den defensive strukturen i laget, dette har vært vår styrke og det er litt hjerteskjærende at det er nettopp dette som har vært akilleshælen så langt.  Defensivt handler det om dynamikken i hele laget, struktur, relasjoner og samhandling. Men må huske at 3 av 4 som stort sett har spilt i bakre firer i år ikke spilte sammmen i 2017, avslutter Bjerkeset.

Nardo har sommerferie frem til 21.juli. Da venter viktig nedrykksoppgjør mot Brattvåg.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS