Trønderfotball 2017

Derfor forlater han Ranheim

  • Magnus Troøyen
Foto: Brann.no

Kristoffer Løkberg håper overgangen til Brann kan hjelpe han med å oppnå sitt store mål: Å vinne Eliteserien.

Trønderen signerte fredag formiddag en kontrakt med Brann. Kontrakten gjelder fra 1.januar 2019, og han skal derfor først fullføre sesongen med Ranheim før han reiser sørover. Løkberg forteller at det er tungt å forlate Ranheim, men at han tror overgangen til Brann kommer på perfekt tidspunkt.

Midtbanespilleren har spilt 14 seriekamper og scoret fire ganger så langt for Ranheim, og vært blant lagets beste spillere.

– Det er litt vemodig og rart å skulle forlate klubben jeg har spilt for i syv år, og jeg er innstilt på å gjøre mitt beste for Ranheim ut sesongen. Samtidig tror jeg det er et perfekt tidspunkt for å ta et steg videre i karrieren min, forteller Løkberg til Brann.no.

Han legger ikke skjul på at ambisjonene hans er store. Brann forsøkte å hente Løkberg tidligere i sommer, men budet ble da avvist av Ranheim.

– Jeg ser veldig frem til å få spille for en så stor og fin klubb som deler de samme ambisjonene som meg. Drømmen er faktisk å vinne Eliteserien som både spiller og trener innen jeg er 50 år.

Løkberg kom fra et opphold i engelske Sheffield United til Ranheim i 2011, etter tidligere å ha spilt for Strindheim. Han forteller at fotballkulturen i Bergen, med mye publikum på tribunene under hjemmekamper, gjorde valget enklere.

– Brann er kanskje det laget som har likest spillestil som Ranheim med en 4-3-3-formasjon, og derfor vet jeg at dette er det perfekte steget videre.

– Min beste egenskap er å gjøre de andre på laget enda bedre, og det skal jeg fortsette å bidra med i Brann. Jeg vil beskrive meg som en typisk hardtarbeidende lagspiller. I år har jeg til og med scoret litt mål, så det vil jeg jo gjerne fortsette med til neste år, smiler Løkberg.

Han er tydelig på at han først skal gi alt for Ranheim gjennom høsten, før fokuset flyttes til Bergen i vinter.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS