Trønderfotball 2017

– Har ikke bedt om å få jobben

  • Magnus Troøyen
Foto: RBK.no

Trond Henriksen måtte tenke seg godt om før han valgte å si ja til å ta over som assistenttrener for Rosenborg.

– Jeg har ikke bedt om å få denne jobben, men når jeg ble spurt, så gjør jeg det som skal til for å hjelpe klubben. Dette er en kjempeutfordring, men tanken på å ta hånda inn i vepsebolet igjen pirret vinnerskallen min, sier han i et intervju med Adressa.

Trond «Rambo» Henriksen har hatt forskjellige roller i Rosenborg-systemet i nesten 15 år, og har den siste tiden vært hovedtrener for Rosenborgs andrelag i 3.divisjon. Under hans ledelse har RBK 2 levert en god vårsesong, og Henriksen forteller at han går tilbake som trener for andrelaget til vinteren. Men først venter en krevende høst med A-laget.

– Oppdraget mitt er å være assistenttrener for Rini Coolen ut sesongen, og så får vi se hva som skjer. Jeg bruker energien min på å tenke hvordan vi kan gjøre A-laget bedre for hver dag, ikke hva som skjer etter sesongen, sier Trond Henriksen.

Han forteller at det blir noe helt annet å jobbe med A-laget enn med andrelaget, selv om han nå «bare» er assistent.

– Jeg måtte tenke meg ekstra godt om. Det er noe helt annet å lede RBK 2 hvor ting foregår mer i stillhet, og ikke alle sammen bryr seg så mye om man vinner eller taper. Alle sammen har en mening om RBK sitt A-lag, så det er jo en helt annen verden med tanke på resultatpress og eksponering, sier han til Adressa.

– Tanken på å bli assistent for A-laget igjen pirret vinnerinstinktet mitt.

Henriksens første kamp som assistent endte med tap 1-3 for Celtic onsdag kveld. Returen spilles i Trondheim om en uke. Rosenborg har et vanskelig utgangspunkt, men går videre om de vinner 2-0.

Les hele intervjuet hos Adresseavisen.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS