Trønderfotball 2017

– Har vært en veldig kul uke

  • Magnus Troøyen
Foto: RBKweb.no

Erik Botheim er inne i en fantastisk periode i Rosenborg. Nå går han for gull i U19-EM.

Angrepstalentet har stort sett spilt fotball for Rosenborgs andrelag i 3.divisjon, men de siste ukene har han fått prøve seg på A-laget. Først eliteseriedebuterte han fra start på Lerkendal, før han scoret sitt aller første seriemål da Rosenborg vant mot Tromsø lørdag. Onsdag fikk han også sin europacup-debut, og kommende mandag blir det EM-debut.

I tillegg ryktes det at storklubben Galatasaray vurderer å hente Botheim.

– Det har vært en veldig kul uke. Jeg har vært litt nervøs siden jeg helst vil spille spiss. Men har fått veldig mye hjelp fra trenerteamet og spillerne på laget som har hjulpet meg og tilpasse meg i den rollen. Så kjenner de bevegelse mine og vet hva jeg er god på. Så de spiller meg god, sier Erik Botheim til RBK.no.

Han refererer til at han på A-laget stort sett har spilt ving, mens han egentlig er mest komfortabel som midtspiss. Der er også som spiss han har imponert for andrelaget.

Nå har han reist med den norske landslagstroppen til EM. Norge møter en av turneringsfavorittene, Portugal, i åpningskampen på mandag. I kjent stil har Botheim ambisjoner om å vinne hele mesterskapet. Han samler nemlig ikke på sølv.

– Jeg skal hjelpe laget vinne EM, sier han selvsikkert.

– Det er alltid gøy å spille for Norge. Spesielt når jeg har mange nære venner på dette landslaget også blir det ekstra kult. Vi er en veldig bra gjeng så håper jeg det skal bli gøy både på og utenfor banen. Jeg tenker vi har veldig gode sjanser, vi har et godt lag og går for bøtta, avslutter Botheim.

Alle Norges kamper i U19-EM vises på TV2 Sportskanalen og TV2 Sumo.

Kommende kamper Norge Gutter U19

  • 16.07.2018 14:00

    Portugal – Norge

  • 19.07.2018 17:30

    Finland – Norge

  • 22.07.2018 17:30

    Italia – Norge

NB: Levangers Julian Faye Lund er også med.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS