Trønderfotball 2017

– Hjemme har vi vært terningkast seks!

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimtoppfotball.no

Ranheim har vært strålende på hjemmebane, men sliter mer med poengfangsten borte.

Etter halvspilt serie ligger Ranheim på tredjeplass i Eliteserien, med 29 poeng på 15 kamper. Trønderne har prestert over all forventning, men har vært markant bedre hjemme i Ranheimsfjæra enn på reise rundt i resten av landet. Hjemme på Extra Arena har Ranheim vunnet seks av åtte kamper, mens de på bortebane «bare» har vunnet tre av syv.

– Hjemme har vi vært terningkast seks! Men vi må ha respekt til å gjøre andre prioriteringer på bortebane, sier trener Svein Maalen til Ranheims hjemmebane.

Han innrømmer at trønderne har en litt annen inngang til bortekampene sine, og at spillerne i enkelte bortekamper rett og slett har prestert for dårlig. Ranheim røk for eksempel 0-3 borte mot Strømsgodset i forrige bortekamp, mens bortekampen før det mot Bodø/Glimt endte med et stygt 0-4-tap.

På sine tre siste bortekamper står Ranheim med målforskjellen 0-9.

I morgen reiser Ranheim til reiser Sarpsborg for siste kamp i vårsesongen. Der må borteprestasjonene heves om trønderne skal få med seg poeng hjem.

NB: Joachim Olufsen er endelig tilbake i troppen etter å ha vært skadet i flere måneder. Ranheim må dog klare seg uten Kristoffer Løkberg som soner karantene.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS