Trønderfotball 2017

Stor overraskelse blant spillerne

  • Magnus Troøyen
Foto: RBK.no

Kåre Ingebrigtsen var godt likt blant spillerne, og spillergruppen skal ha blitt svært overrasket da de fikk vite at han var sparket.

Rosenborg bekreftet tidligere torsdag at klubben hadde besluttet å avslutte kontrakten til hovedtrener Kåre Ingebrigtsen og assistent Erik Hoftun. Styreleder Ivar Koteng forklarer at styret ikke er fornøyd med utviklingen til klubben den siste tiden, og tar en «kalkulert risiko» for å bli enda bedre. Styret informerte spillerne torsdag formiddag, og de skal ha blitt veldig overrasket.

– Kåre har ikke gjort så mye galt, men avgjørelsen går på hva vi kan gjøre bedre. Vi har tatt ut potensiale til Kåre nå. Man må være fagmann, leder og pedagog. På alle de feltene ønsker vi bli bedre, sier Koteng på en pressekonferanse ikveld.

Etter det Trønderfotball erfarer var Ingebrigtsen godt likt i hele spillergruppa, og til tross for enkelte problemer skal han ha hatt alle spillernes støtte. Flere skal også ha reagert på timingen, kort tid før det enormt viktige oppgjøret mot Celtic. Det blir også stilt spørsmål ved hvorfor Ingebrigtsen måtte gå akkurat nå, når klubben ikke har noen permanent erstatter i sikte.

– Kåre er en populær mann, lett å like. Spillerne har ikke vært noe pådriver. Styret har vært pådriver, bekrefter Koteng på pressekonferansen.

Rosenborg er på skuddhold til seriegull i Eliteserien, kan fremdeles bli cupmestere, og spiller for et gruppespill i Champions League. De har tre strake seriemesterskap i bagasjen, men skal nå likevel ut på jakt etter ny hovedtrener.

Inn som stedfortreder går hollandske Rini Coolen, med Trond «Rambo» Henriksen som assistent.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS