Trønderfotball 2017

Odds: Svein Maalen høyt på lista over kandidater til ny RBK-trener

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Oddsselskapene utelukker ikke at Ranheim-trener Svein Maalen kan ta over Rosenborg.

Styret i Rosenborg valgte forrige uke å sparke hovedtrener Kåre Ingebrigtsen og hans assistent Erik Hoftun, og begrunnet sparkingen med manglende sportslig utvikling. Med tre seriegull, to seire i cupen samt to Europa-gruppespill er det ikke resultatene det stod på, men styreleder Ivar Koteng uttalte at han ønsket å hente en ny trener for å kunne ta det neste steget.

Siden sparkingen har media flommet over av rykter og aktuelle kandidater, og en av personene som blir trukket frem er nåværende Ranheim-trener Svein Maalen. Han ledet Ranheim til et imponerende opprykk forrige sesong, og under hans ledelse har Ranheim levert eventyrlige resultater i Eliteserien denne sesongen. Ved halvspilt sesong ligger de bare fire poeng bak Rosenborg.

Oddsselskapet Coolbet har publisert en spilloversikt over hvem de tror blir neste RBK-trener, og som favoritt troner Simo Valakari til 3,75 i odds. Deretter følger Ståle Solbakken, Rini Coolen og Kristiansund-trener Christian Michelsen, før Maalen kommer på en femteplass. Andre selskaper vi har sjekket har lignende oversikter.

Svein Maalen spiller erketrøndersk 4-3-3, og flere har uttalt at Ranheim har spilt bedre «RBK-fotball» enn Rosenborg denne sesongen. De aller fleste vil likevel mene at Maalen har alt for lite erfaring til å ta over en klubb som Rosenborg, med det presset det medfører.

Maalen har tidligere vært både dataanalytiker og juniortrener i Rosenborg, og kjenner klubben godt.

Her er hele oversikten (Kilde: Coolbet):

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS