Trønderfotball 2017

– Vi har full kontroll i hele kampen

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Ranheim vant komfortabelt 2-0 over Start søndag kveld, og beholder tredjeplassen på tabellen.

Kjetil Rekdal har fått en god start på trenerjobben i Start, men i Ranheimsfjæra tok den gode trenden slutt for Rekdal. I strålende sommervær på Extra Arena scorte Ranheim ett mål i hver omgang, og hadde god kontroll det meste av oppgjøret. De vant fortjent 2-0, og fortsetter dermed sin eventyrlige sesong.

– Vi har full kontroll i hele kampen med det de kommer med, forsvarsrekka er bunnsolid og på midten kontrollerer vi rom, sier målscorer Eirik Valla Dønnem til Ranheims hjemmeside.

Valla Dønnem er ikke akkurat kjent for å score mål, men det var den tidligere Byåsen-spilleren som sendte Ranheim opp i ledelsen etter et frispark fra Øyvind Storflor. Det var hans første Eliteseriemål noensinne, og førte til at Ranheim kunne gå til pause med ledelse.

Rekdals lag hadde ikke en eneste sjanse i første omgang. Start hadde totalt to skudd på mål gjennom hele kampen, og var aldri i nærheten av å score. Ranheims valg om å spille seg ut av forsvar uansett kunne skapt noen småfarligheter, men ellers fremstod Start som svært lite farlige foran mål.

– Det er deilig å kunne sette seg på scoringslista, og på det tidspunktet, forteller Dønnem.

Etter hvilen økte spisskjempen Michael Karlsen til 2-0 etter et flott innlegg fra Kristoffer Løkberg, og dermed kunne Ranheim kontrollere inn kampen.

Det var aldri tvil om at poengene ville bli igjen i fjæra, og dermed ligger Ranheim på en knallsterk tredjeplass i Eliteserien når seriespillet er halvspilt. Det hadde få trodd før sesongstart! Kampen var for øvrig den siste før matten på Extra Arena nå skiftes ut med nytt dekke.

NB: Michael Karlsen misset på straffespark kort tid før slutt. Karlsen er vanligvis iskald fra 11 meter, men heldigvis betydde ikke bommen i dag noe for resultatet.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS