Trønderfotball 2017

– Det er alt for lite folk på kampene våre

  • Magnus Troøyen
Foto: Nardofk.no

Nardo har det laveste tilskuersnittet i 2.divisjon. Det synes Jarl Magnus Knutsen er synd. Han tror mer interesse ville betydd mye for hele klubben.

– Det er altfor lite folk på kampene våre. Hos oss gir vi ut som regel faste billetter til familie og venner. Og vi har jo ildsjeler som er der hver gang og danner kjernen i Nardo-kulturen, og disse er helt uvurderlige. Det er synd de heller ikke opplever større engasjement på det de ofrer mye tid på. Jeg husker hjemmekampen i juli mot Brattvåg, der halve tribunen i Nissekollen er Brattvåg supportere tildekket gult. Det er synd, men det er realiteten i kamphverdagen vår, sier Knutsen til Trønderfotball.

Tall fra Fotball.no viser at ingen lag i 2.divisjon har færre tilskuere enn Nardo. Denne sesongen har trønderklubben hatt et tilskuersnitt på 104 personer på hjemmekampene sine, men denne helga var det bare noen titalls personer på tribunen da Nardo knuste Kjelsås. Trønderne kjemper hardt for å unngå nedrykk, og Knutsen tror flere folk på tribunen ville bedret sjansen til å overleve i divisjonen.

– Det har vel aldri vært noen tvil om at tilskuere på hjemmekampene våre er mangelvare. Men når det bare er 30 personer på tribunen når kampen sparkes i gang, synes jeg det er for dårlig. Folk må opp i ringene og støtte byens tredje beste lag! Det er en lang sluttspurt, og vi trenger den støtten vi kan få, sier han til Trønderfotball.

Mens Rosenborg samler opp mot 20 000 på tribunen til sine hjemmekamper, sliter flere trønderklubber med interessen. Ranheim hadde bare 1300 personer på tribunen sist hjemmekamp, mens Stjørdals-Blink har et tilskuersnitt på 248 personer.

– Drømmen for de fleste ivrige spillere er å spille foran tusener hver kamp. I Nardo er den støtten vi kan få i en høstjakt hvor hver kamp er en cupfinale i seg selv veldig viktig. Det er helt avgjørende for spillerne og de rundt å få støtte fra lokale fotballelskere.

Knutsen forteller at kamper mot lag med mye folk på tribunen, som Hødd og Bryne, er små høydepunkt i løpet av sesongen.

– I PostNord-ligaen er det mange forskjellige lag å møte, med ulikt engasjement. Det lille «kicket» av å spille foran mange på Høddvoll, eller i Bryne gjør noe med de fleste. Det får deg til å gjøre det lille ekstra for å vise deg frem.

Søndag 2.september er neste Nardos neste hjemmekamp, mot Bryne. Da er det forhåpentligvis litt mer folk på tribunen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS