Trønderfotball 2017

– Det er kjempegøy!

  • Magnus Troøyen

Sverre, Stian, Cornelia og Andrea stortrives på Coerver fotballskole i sommerferien.

– Det er kjempegøy å delta på fotballskole! Det er gøy å lære nye ting hver dag, vi lærer morsomme finter og blir kjent med masse spillere fra forskjellige lag i byen. Jeg synes det er så gøy å spille fotball, og det er ekstra morsomt å lære om teknikk og finter. Jeg liker at treningene her er annerledes enn de vanlige treningene, mer fokus på det tekniske, sier Cornelia Nordtug Knudsen til Trønderfotball.

Hun var en av 90 unge fotballspillere som forrige uke deltok på Coerver International Camp i Trondheim. Med trenere fra Newcastle og PSG sine ungdomsakademi får deltagerne på fotballskolen brynt seg på nye øvelser og måter å trene på, og fotballgleden sprudlet da Trønderfotball var innom for å sjekke stemningen sent forrige uke.

– Dette er mye morsommere enn vanlig trening!

– Vi liker best å spille kamper og treffe andre spillere som vi ikke har møtt før. Vi hadde spilt fotball uansett, så det er bedre å være her enn å spille på banen alene. Dette er morsommere enn vanlig trening, siden vi gjør så mye annet. Vi lærer å bli bedre en mot en, og har masse tekniske øvelser, sier Sverre Halseth Nypan og Stian Sjøvold Thorstensen til Trønderfotball.

– Vi lærer også mye om samarbeid, og å spille bedre sammen med andre personer, sier Dennis Gaustad, som også deltok på fotballskolen.

På fotballskolen var det deltagere fra både Trondheim, Måløy, Frøya, Åalesund og Ørlandet. De ble trent av både norske og utenlandske trenere, deriblant to trenere fra Newcastle og en fra den franske gigantklubben PSG. Ronny Thompson og David Colvin jobber til daglig i akademiet til Newcastle, mens Said Aigoun er trener for PSG U15.

Deltagerne forteller at de får mye utbytte av å jobbe med trenere med en annen bakgrunn. Andrea Buberg Sæteren er plukket ut til å trene med guttene, og sier hun har utviklet seg mye som fotballspiller de siste dagene.

– Jeg synes det er artig å få så mange nye venner og bli kjent med folk. Jeg synes jeg får veldig mye utbytte av å trene med guttene, guttene er mer ivrige og mer fysiske. Så jeg tror jeg lærer mye av det, og mener jeg blir en bedre fotballspiller, sier Andrea Buberg Sæteren.

Coerver fokuserer ekstra på individuelle ferdigheter og teknikk, og tilbyr unge fotballspillere treninger med et annet fokus enn det de har i klubbhverdagen. Gjennom et internasjonalt nettverk får de tak i trenere fra store klubber i Europa når de arrangerer slike fotballskoler, og de kan også tilby talentfulle spillere treningsopphold hos utenlandske klubber.

Coerver International Camp ble arrangert for åttende gang denne sommeren, og har vært utsolgt hvert år.

(På bildet øverst: Sverre Halseth Nypan, Cornelia Nordtug Knudsen, Andrea Buberg Sæteren og Stian Sjøvold Thorstensen)

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS