Trønderfotball 2017

– Det er virkelig en stor ære

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Markus Henriksen er utnevnt til kaptein i Hull.

Trønderen har imponert i Hull-drakten de siste sesongene, og ble onsdag belønnet med kapteinsrollen foran kommende sesong. 26-åringen har to sesonger i Hull bak seg, og spiller sin første tellende kamp som Hull-kaptein kommende mandag. Etter å ha vært mye skadet i starten av oppholdet i engelsk fotball, var Henriksen fast på laget forrige sesong.

– Det er selvsagt en veldig stor ære å bli gitt kapteinsbindet for en stor klubb som det Hull City er, det betyr at jeg må ha gjort noe riktig den siste tiden, sier Markus Henriksen til klubbens nettsider.

Henriksen har vært kaptein i samtlige treningskamper denne sommeren, men det var først denne uka han offisielt ble utnevnt til lederrollen. Den tidligere Rosenborg- og AZ Alkamaar-spilleren fikk veldig mye positiv respons fra fansen etter at hans nye rolle ble klar.

Midtbanespilleren var også kaptein i Rosenborg og AZ.

– Det er noe spesielt å få kapteinsbindet i engelsk fotball, og jeg er fast bestemt på å lede laget på en god måte, sier han.

– Nigel (manageren) vil at jeg skal ta på meg bindet og jeg er klar til å være en leder. Jeg har vært kaptein i to av mine tidligere klubber, så jeg vet hva det går ut på og hva rollen innebærer, sier Henriksen.

Mandag spilles første tellende kamp for sesongen. Da møter Hull Aston Villa.

– Det blir fantastisk å lede laget ut for første gang i en tellende kamp mot Aston Villa, og det blir enda bedre om vi presterer så godt som vi håper og får de tre poengene vi har som mål å ta, sier trønderen.

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS