Trønderfotball 2017

– Jeg savner Trøndelag

  • Magnus Troøyen
Foto: TIL.no

Mushaga Bakenga innrømmer at han ikke trives noe særlig i Tromsø.

– Jeg savner alt, egentlig. Jeg har rett og slett ikke stortrivdes her. Det har vært tungt, vedgår «Mush» i et intervju med avisa iTromsø.no.

Trønderen signerte en toårskontrakt med Tromsø før årets sesong, men står fortsatt uten scoringer denne sesongen. Nå er han heller ikke noe førstevalg på topp lenger, men Bakenga har fortsatt ikke gitt opp å lykkes i Tromsø. Han ser for seg å bli i klubben ut sesongen, og så gjøre opp status i vinter.

– Utrolig nok er det fortsatt klubber som er interessert, men jeg har nå sagt ifra om at jeg blir her. Prosjektet her er spennende, og Simo (Valakari) er en spennende kar å jobbe med. Jeg vil holde meg i Norge litt til, og gå her fra med en god sportslig følelse. Jeg føler at det er her jeg kan gjøre det, sier Bakenga.

25-åringen har spilt syv kamper fra start denne sesongen, og kommet inn som innbytter i ni matcher. Han står uten scoringer, men har notert seg for to målgivende.

Nå har han akkurat vært i Trondheim på ferie, og sier det var utrolig godt å være tilbake i Trøndelag. Han har både kjæreste og familie i Trondheim, og håper energien fra ferien kan få det til å løsne foran mål.

– Det har vel vært mest tungt utenfor banen, og derfor var det godt med ferie. Jeg trengte den. Jeg får ta med meg energien fra ferien – i alle fall i de første ukene her, sier han med et smil.

– Det er ikke noen hemmelighet at jeg ikke har stortrivdes. Når man kjenner på savn og ditt og datt … Kanskje tar man det med seg på banen, sier «Mush» ærlig til iTromsø.

Nå venter en viktig høstsesong for Tromsø, før det fort kan bli klubbytte i vinter. Flere klubber, deriblant et par fra utlandet, skal være interesserte i å hente trønderen. Kanskje spiller han for Ranheim neste sesong?

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS