Trønderfotball 2017

Sara Fornes (16) reddet Ørn igjen

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Sara Fornes utlignet kort tid før slutt da Trondheims-Ørn spilte 1-1 mot Avaldsnes lørdag formiddag. Dermed reddet 16-åringen poeng på Ørn andre kamp på rad.

I forrige serierunde satte Sara Fornes inn 3-3-scoringen som ga ett poeng borte mot Kolbotn like før slutt, og i dag var 16-åringen nok en gang redningen for Ørn. Trønderne lå under 0-1 når kampen på Utleira gikk mot slutten, men i det 79.minutt banket Fornes inn utligningen. Dermed tok Ørn et viktig poeng, og økte avstanden til kvalikplass til fire poeng.

– Det er kjekt å få tillitt til å spille når vi ligger under, og så score i tillegg gjør noe med selvtilliten, smiler hovedpersonen beskjedent til Ørns hjemmeside.

Sara Fornes ble byttet inn 71 minutter ut i kampen, og trengte bare få minutter på å sette inn utligningen etter at Meryll Krysteen Abrahamsen Rosales Serrano hadde sendt bortelaget i ledelse. Ørn hadde mye ballinnhav det meste av kampen, men klarte ikke å omsette overtaket til mål. Da ballen datt ned i føttene hennes få minutter etter innhoppet svarte hun med en klinisk avslutning nede i høyre hjørne.

– Det var en lang ball og jeg tenker at hvis vi ikke vinner duellen skal jeg være klar til å skyte. Og så vinner de hodeduellen, men jeg får med meg ballen til siden og skyter på hel volley.

Dermed spilte Ørn uavgjort for tredje kamp på rad i Toppserien. Trener Geir Arne Kristiansen er fornøyd med poenget, men skulle helst hatt alle tre.

– Vi er litt skuffet, men samtidig har Avaldsnes sine sjanser. Det er en åpen kamp som kunne bikket begge veiene og da pleier det å bli 1-1, sier han. Det kan være tilfeldig, eller så er ikke råskapen, bestemtheten og beslutsomheten god nok i dag. I stedet for å skyte fra åtte meter skal man sentre, forklarer han som en mulig årsak på hvorfor man ikke klarer å omsette målsjansene.

Dermed ligger Trondheims-Ørn på tiendeplass i Toppserien når lagene tar landslagspause. Trønderne står med 16 poeng på like mange kamper.

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS