Trønderfotball 2017

– Vi fikk en brukbar porsjon juling

  • Magnus Troøyen
Foto: RBK.no

Rosenborg-kaptein Mike Jensen var kampens store spiller da Rosenborg viste at de fortsatt er best i byen. Seriemesterne vant til slutt 3-1 på Extra Arena mot Ranheim.

– Vi skulle gjerne fremstått fra en bedre side på en festkveld som denne. Tidvis føler vi oss filleristet, og vi fikk desverre en brukbar posisjon juling i dag. Rosenborg er det klart beste laget før pause, og kunne fort ledet med flere mål, sier Ranheim-trener Svein Maalen til Eurosport etter kampslutt.

Han sendte som vanlig Ranheim ut i en urtrøndersk 4-3-3-formasjon, mens Rosenborg fortsatte i sin nye 4-2-3-1-formasjon. Mike Jensen spilte i en fremskutt rolle på midtbanen, og dansken briljerte i Ranheimsfjæra. Til pause ledet Rosenborg 2-1, mens en scoring av Marius Lundemo sørget for at Rosenborg til slutt vant komfortabelt.

– Det er spesielt det defensive spillet vårt som er for dårlig. Vi har for lite ball, og blir springende for mye imellom. De to sentrale midtbanespillerne på Rosenborg fikk styre kampen, og fikk alt for mye rom. De kontrollerer tidvis hele oppgjøret. Vi møter et solid lag som spiller bra fotball, men slipper de for enkelt til, sier Maalen.

Da dommer Tommy Skjerven blåste for pause, ledet bortelaget sjansestatistikken 8–1. Etter hvilen hevet Ranheim seg, og med litt marginer kunne de utlignet til 2-2. Erik Tønne hadde blant annet en mulighet alene med keeper, men Andre Hansen reddet strålende.

– I første omgang er vi fremragende. Vi spiller fantastisk fotball og skaper masse sjanser. Jeg kommer til flere gode sjanser, og burde scoret mer enn mitt ene mål. Etter pause kjemper Ranheim seg mer inn i kampen, men vi føler vi har god kontroll, sier Rosenborgs Mike Jensen til Eurosport etter kampslutt.

Dermed topper Rosenborg tabellen, mens Ranheim fortsatt er nummer 4.

Kampfakta:

Ranheim – Rosenborg (1-2) 1-3
Eliteserien, kampdag 17
Extra Arena, Ranheim
4. august 2018 kl. 18.00

Mål:
0-1 Mike Jensen 13′
0-2 Anders Trondsen 26′
1-2 Erik Tønne 36′
1-3 Marius Lundemo 77′

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS