Trønderfotball 2017

– Det tekniske nivået er bedre her enn i England

  • Magnus Troøyen

Newcastles akademitrener Ronny Thompson skryter av teknikken til unge trønderske fotballspillere, og sier nivået er høyere enn i England.

Ronny Thompson er til daglig trener for U12-laget til Newcastle i England, men var i sommer i Norge som trener på Coerver fotballskole på Strindheim. Han skryter av deltagerne på fotballskolen, og sier det sportslige nivået overrasket han positivt. Spesielt det tekniske nivået mener han var høyt, og han mener flere av de unge trønderske fotballspillerne han trente har muligheten til å nå langt.

– Jeg vil fremheve det tekniske nivået til spillerne jeg har trent. Jeg er veldig imponert over teknikken og ballkontrollen hos unge norske fotballspillere. Det tekniske nivået her er høyere enn jevnaldrende engelske fotballspillere, ingen tvil. Jeg har deltatt på mange fotballskoler i England, og rent teknisk er nivået bedre på spillerne jeg har trent her. Kanskje har bruken av kunstgress noe å si, men der er jeg litt usikker. Det lover uansett godt for fremtiden, absolutt! Sier Thompson til Trønderfotball.

Akademitreneren påpeker at det er umulig å påpeke hvem som blir gode fotballspillere tidlig i utviklingen, men tror flere av spillerne han trente i Trondheim kan ha potensiale.

– I forskjell til England, så har man naturlig nok ikke like mange spillere å plukke fra her i Norge. Da må man jobbe på en annen måte, og det er viktig at flest mulig blir med lengst mulig. Å tippe hvem som blir gode når de er 11 år gamle er Lotto, det er helt umulig. Man utvikler seg i vidt forskjellig tempo, og det avhenger av så utrolig mange faktorer.

På spørsmål om hva han mener er den viktigste suksessfaktoren til å bli en god fotballspiller, forteller Thompson at hans erfaring er at spillere som også holder på med andre sporter kan ha en fordel. Han anbefaler sterkt at man også deltar på andre sporter enn fotball, iallefall for en periode.

– Jeg anbefaler alle unge fotballspillere å drive med andre sporter ved siden av fotballen. Det vil dere ha enormt utbytte av! Man lærer kroppsbeherskelse, bevegelser og mange overførbare egenskaper. Allsidigheten man får vil garantert gjøre deg til en bedre fotballspiller. Bare se på brasilianerne, den kroppsbeherskelsen og måten de «danser» på med ballen skyldes en allsidig og sammensatt måte å trene på. Å holde på med andre sporter ved siden av fotballen er uten tvil mitt beste tips til unge fotballspillere som ønsker å nå langt, sier Ronny Thompson til Trønderfotball.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS