Trønderfotball 2017

Hou Sæter på vei til kinesisk storklubb

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

John Hou Sæter skal være sterkt ønsket av den kinesiske Super League-klubben Beijing Sinobo Guoan FC.

Sæter ble solgt fra Rosenborg til Stabæk i 2017, men nå melder den kinesiske avisen People at Guoan FC har pekt ut Sæter og Brentford-spiller Nico Yennaris som sine heteste overgangsmål. Sæter har slekt i Kina, og målet til klubben er at Sæter skal skaffe seg kinesisk pass for å hjelpe klubben med andelen hjemlige spillere.

– Jeg forholder meg til kontrakten i Stabæk. Jeg har familie og slekt i Kina, så det hadde selvfølgelig vært en mulighet, men det er ingenting jeg har tenkt på ennå. Men jeg har jo kinesisk blod, så det har alltid vært en liten mulighet, sier John Hou Sæter til VG.

Stabæk har knyttet bånd til Kina de siste årene, og det skal være gjennom disse båndene interessen for Hou Sæter skal oppstått. Sæter forteller at det også tidligere har vært interesse fra kinesiske klubber, men at det aldri har blitt noe konkret.

Xinhua News melder at Guoan FC skal være i konkrete samtaler med Stabæk angående en overgang.

– Det er masse spekulasjoner som går rundt spillerne våre. Det har blant annet vært en del rundt John. Det er hyggelig at det diskuteres og snakkes om det, men så lenge vi ikke har solgt noen, så er det vanskelig å si noe mer enn at det er rykter og spekulasjoner, sier sportssjef Inge André Olsen i Stabæk til VG.

John Hou Sæter har slitt med spilletid de siste ukene, og stort ett sittet på benken for Stabæk. Han spilte for Trond og Ranheim i tillegg til Rosenborg før Stabæk hentet han i fjor.

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS