Trønderfotball 2017

Kolstad knuste stjernespekket RBK 2

  • Magnus Troøyen

Rosenborg 2 stilte med mange A-lagsspillere fra start, men det var Kolstad som stakk av med poengene på Lerkendal kunstgress mandag kveld. Rødtrøyene vant 5-3 (!) etter en ellevill kamp.

Med spillere som Arild Østbø, Matthias Vilhjalmsson, Erlend Dahl Reitan og Erik Botheim fra start var Rosenborg enorme favoritter før kveldens seriekamp mot nedrykkstruede Kolstad. De aller fleste trodde på en komfortabel hjemmeseier, og enkelte spillselskap tilbød odds helt ned på 1,03 på RBK-seier. Men Kolstad kjørte over Rosenborg fra start. Til pause ledet bortelaget 3-0 foran sjokkerte hjemmefans.

Vi snakket med Morten Valø etter kampslutt.

Rosenborg-kollapsen fortsatte etter pause, og etter 60 minutter ledet Kolstad hele 5-0. Selv med spillere som Erlend Dahl Reitan og Igoh Ogbu i den bakre fireren ble Rosenborg-forsvaret tatt på senga gang på gang, mens Kolstad viste glitrende angrepsspill. Morten Valø scorte to mål, mens Jørgen Wisth Lie, Torbjørn Trøen og Erlend Tolnes Sørhøy satte en scoring hver bak Østbø i RBK-buret. Det var vanskelig å tro at dette Kolstad-laget kjempet mot nedrykk til 4.divisjon.

Rosenborg satte inn en kraftig sluttspurt på tampen av kampen, og reduserte tre ganger. Botheim satte inn det første, før Matthias Vilhjalmsson skapte bittelitt spenning med to reduseringer helt på tampen. Rosenborg klarte imidlertid aldri å utligne, og Kolstad tok dermed en svært overraskende seier.

– Ved pause ga vi beskjed om at vi burde spille mer langs bakken, siden vi mener at er bedre enn dem i den fasen av spillet. Vi ble for mye med på deres premisser med lange baller og dueller (…). Vi startet å spille i andre omgang, men da var det allerede 5-0, sier RBK2-trener Gert Heerkes til klubbens hjemmeside.

Etter hjemmetapet henger opprykket i en tynn tråd for RBK 2, som nå har en luke på fire poeng opp til Byåsen på tabelltopp. For Kolstad kan seieren bli livsviktig, de har nå en luke på tre poeng ned til lagene under streken. Fortsetter de å prestere som de gjorde i dag rykker de garantert ikke ned.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS