Trønderfotball 2017

– Scoringen betød mye for meg

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Alexander Sørloth innrømmer at han har latt seg prege av «måltørken», og sier scoringen mot Swansea i ligacupen var viktig for selvtilliten.

Trønderen ble solgt fra danske FC Midtjylland til Crystal Palace for hundre millioner kroner forrige vinter, men trengte over et halvt år på å få sin første scoring for engelskmennene. Sørloth var svært nære scoring flere ganger i løpet av vårsesongen, han fikk blant annet ett mål veldig tvilsomt annulert mot Chelsea, men mot Swansea i slutten av august kom endelig den første nettkjenningen.

Nå ser kraftspissen lyst på fremtiden.

– Det senket skuldrene mine litt. Det viser at jeg kan score mål på dette nivået. Det ga meg bra selvtillit, og jeg ser veldig frem til å komme i gang med Premier League-spill etter landslagspausen, sier spissen til VG.

Han har bare fått fire innhopp i ligaen så langt denne sesongen, men har tro på at det blir mer spilletid etter hvert. Han er tildelt draktnummer 9, og sier han føler nummeret er et godt tegn på at han er tiltenkt en sentral rolle i Palace.

– Nieren er et nummer som tilsier at man er spiss og skal score mål. Det er et press å få det nummeret, og jeg ble egentlig veldig stolt da jeg fikk det. Etter hvert håper jeg at jeg får spille nittiminuttere og score mål, sier en rolig og avslappet Alexander Sørloth til VG.

– Det er et veldig godt tegn. De betyr at de har troen på deg, og de hentet jo meg for ganske mye penger også. Jeg føler at de har troen på meg, så venter jeg bare på at jeg skal få sjansene, sier han.

Alexander Sørloth slet en del med skader gjennom vårsesongen, men er nå helt skadefri. Kommende lørdag spiller Crystal Palace bortekamp mot Huddersfield, og da er det ikke umulig at det spiller en trønder fra start.

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS