Trønderfotball 2017

Skjelbred kaptein da Hertha knuste Bayern

  • Magnus Troøyen

Per Ciljan Skjelbred spilte deler av kampen som kaptein da Hertha Berlin tok en sterk seier mot gigantklubben Bayern Munchen fredag kveld.

Skjelbred har vært ute i kulden for Hertha så langt denne sesongen, men fredag kveld fikk han sin første kamp fra start da hovedstadslaget tok imot Bayern Munchen foran 75 000 tilskuere på mektige Olympiastadion i Berlin. Bayern München kom fra en ubeseiret rekke av kamper så langt i sesongen, men mot Hertha og Skjelbred ble det bråstopp. Berlin-laget tok en råsterk 2-0-seier, og klatrer opp på andreplass i Bundesliga.

– Det er ni år siden sist de slo Bayern München og nå skal disse gutta kose seg. Det er morsomt at Per fikk muligheten fra start og leverte godt spill, sier tidligere Hannover 96-spiller Mohammed Abdellaoue i Viasat-studioet etter kampen.

Skjelbred spilte sentralt på midtbanen som en av to sittende midtbanespillere, og imponerte med sin løpskraft og aggresivitet. Han klarte å vinne ballen i gunstige situasjoner flere ganger, og viste også frem en god pasningsfot. Han var blant annet sentral i oppbygningen til Herthas andre scoring.

– Det jeg alltid har likt med Per-Ciljan er at han har en smittsom spillestil som gjør det lett å få med de andre på laget, sier Viasat-ekspert og tidligere proffspiller Jan Åge Fjørtoft i studiosendingen, gjengitt av VG.

Skjelbred snakket om en vanskelig tid ute i kulden i åpningen av sesongen i et intervju med Berliner Zeitung for to uker siden.

– Da Per ble linket tilbake til RBK i sommer registrerte jeg en del supportere som mente han ikke var god nok lenger. Spiller 90 min i 2-0 seier over Bayern i dag, twitrer Eirik Utheim.

Utover i andre omgang trykket Bayern kraftig på for redusering, og det var tidvis utrolig at bortelaget ikke fikk ballen i mål. Hertha klarte likevel å holde nullen, og mot slutten av kampen var stemninga blant de 75 000 på tribunen elektrisk.

NB: Rune Jarstein er ute med skade, og var ikke med i kamptroppen.

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS