Trønderfotball 2017

Skryter av samarbeidet med Newcastle og PSG

  • Magnus Troøyen

I sommer arrangerte Coerver fotballskole i Trondheim med trenere fra akademiene til Newcastle og PSG. Sivert Risan og Guro Ramstad, som jobbet som trenere på fotballskolen, skryter av samarbeidet med akademitrenerne.

For åttende året på rad arrangerte Coerver i samarbeid med Strindheim fotballskole på Ruta Arena i sommerferien. Tidligere år har de hentet inn trenere fra klubber som AC Milan, Fulham og FC Porto, mens det i år deltok to trenere fra Newcastle sitt akademi og en trener fra PSG G15. Sivert Risan spiller til daglig fotball for Strindheim i trøndersk fjerdedivisjon, og tror deltagerne på fotballskolen fikk stort utbytte av å bli trent av trenere med en annen bakgrunn.

Les også: – Det er kjempegøy!

– Vi har med to trenere som til daglig er ansatt i akademiet til Newcastle, og en trener fra G15-laget til PSG. Han er fulltidsansatt i PSG, og har utrolig mange gode tanker og ideer som vi drar nytte av her på fotballskolen. Håpet er at spillerne tar med seg øvelser og ferdigheter tilbake til klubben de spiller for til daglig, og sprer kunnskapen videre til lagkameratene og trenerne der, sier Risan til Trønderfotball.

– Vi er eneste fotballskole som har trenere som jobber i akademier i store internasjonale klubber.

Fra Newcastle deltok U12-trener Ronny Thompson og U11-trener David Colvin, mens Saïd Aïgoun deltok fra PSG. Han har ansvaret for gigantklubbens G15-lag.

Han påpeker at målet er at deltagerne på fotballskolen tar med seg nye tanker og ideer tilbake til klubbene sine, og at kunnskapen dermed kan komme hele trøndelag til nytte.

– Vi har etter hvert skaffet oss et nettverk i Europa, som vi bruker når vi arrangerer slike fotballskoler. Det betyr også at vi iblant plukker ut spillere som får tilbud om å delta på treninger med akademier rundt om i Europa, f.eks en ukes trening med akademiet til Newcastle. Men det er viktig å understreke at dette er et tilbud til alle, og alle har muligheten til å vise seg frem, sier Strindheim-spilleren.

Guro Ramstad spiller til daglig for Byåsen i 1.divisjon, og var også hentet inn som trener under fotballskolen. Hun sier opplegget var lærerikt også for henne.

– Det vi har å tilby er andre øvelser og et annet utviklingsopplegg en spillerne får til daglig i klubbene sine. Nye ting å jobbe med, hvor vi følger en plan med mye fokus på individuelle ferdigheter, teknikk og småbanespill. Fokusere å å tenke raskt, ta hurtige valg. Dette er veldig viktig i internasjonal fotball, og noe vi bør fokusere mer på.

– Det er også viktig for oss at trenerne til de forskjellige lagene kan komme og lære nye øvelser og teknikker, som de tar med tilbake til klubbene sine. Vi driver ikk bare med trening av spillere, vi fokuserer også på å spre kunnskapen videre til de forskjellige klubbene i Trondheim. Det gagner alle, avslutter Sivert Risan.

 

 

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS