Trønderfotball 2017

Syv talenter får proffkontrakt med RBK

  • Magnus Troøyen
Foto: RBK.no

Mikael Tørset Johnsen signerte denne uka proffkontrakt med Rosenborg. Han er den syvende akademispilleren som har fått proffkontrakt denne sesongen.

– Det er veldig artig at vi er en gjeng som får denne muligheten. Vi har spilt med hverandre lenge og kjenner hverandre godt gjennom å ha spilt sammen i tre år, sier Mikael Tørset Johnsen til RBKs hjemmeside.

Rosenborg har de siste årene blitt kritisert for å ha for få trøndere på A-laget. I forrige seriekamp mot Haugesund var Erlend Dahl Reitan eneste trønder i troppen, og høyrebacken tilbrakte som vanlig hele kampen på benken. I fremtiden kan trønderandelen bli høyere, for akademisjef og hovedtrener Rini Coolen forteller at flere talenter banker på døren til A-laget.

Mikael Tørset Johnsen, Torbjørn Lysaker Heggem, Tobias Bjørnebye, Emil Konradsen Ceide, Teodor Berg Haltvik, Filip Brattbakk og Rasmus Semundseth Sandberg har alle fått proffkontrakt med Rosenborg denne sesongen.

– Dette er en anerkjennelse for den jobben spillerne har lagt ned og er et signal fra klubben om at vi ønsker å satse på dem. De skal få tid til å utvikle seg istedenfor å bli sendt vekk etter endt junioralder. Nå får de tid til å fortsette utviklingen gjennom å være stammen i Rosenborg 2 og få matchet seg opp mot A-laget på trening, sier Rini Coolen.

Han forteller at spillerne får trene jevnlig med A-laget, og håper de kan bli gode nok for spill på A-laget etter hvert.

– Jeg føler meg trygg på at vi ser noen av dem på A-laget etterhvert, men det er ingen garanti for at noen av dem ender opp med å bli fast der. Vi skal gi dem tid og mulighet til å utvikle seg i et godt fotballmiljø. Selv om de ikke nødvendigvis når gjennom det trange nåløye og blir RBK-spillere, betyr det ikke at de ikke har mulighet til å nå et høyt nivå som profesjonelle fotballspillere, sier Coolen.

Han har gitt flere talenter innhopp etter at han tok over som A-lagstrener i sommer, og er tydelig på at dette er noe han ønsker å fortsette med.

– Dette er noe jeg har jobbet for hver dag og da de sa at de ville gi meg proffkontrakt, var det veldig stort for meg. Jeg har jobbet veldig godt og nå har de gitt meg en sjanse jeg føler jeg har tatt. Jeg føler at det var et riktig valg for meg å si ja til å være her videre, sier Filip Brattbakk.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS