Trønderfotball 2017

– Uforståelig at ingen har hentet Erlend Sørhøy

  • Magnus Troøyen
Foto: Kolstad Fotball

Kolstads trenerteam Kristian Selnæs og Stian Øien mener det er merkelig at ingen større klubber har oppdaget Erlend Sørhøy.

– Vi er veldig glade for at overgangsvinduet har stengt ja, sier trener Kristian Selnæs.

Kolstads kaptein Erlend Tolnes Sørhøy har vært blant lagets beste spillere denne sesongen, og står så langt med 15 mål på 22 kamper. Dette til tross for at Kolstad har levert en svak sesong og lenge lå på nedrykksplass. Kolstads trenerduo, som ble hentet inn i sommer for å redde klubben fra nedrykk, mener Sørhøy for lengst er moden for større oppgaver.

– Slik han har fremstått i høst er det helt utrolig at for eksempel Levanger som sliter i bunn av Obos-ligaen ikke evner å se spissferdighetene til Sørhøy i kraft av ekstrem hurtighet, kraft, innlegg og avslutningsferdigheter. Når du scorer landslagsnivå på hurtighet, har godt over 70 i O2 opptak og i tillegg banker inn mål og serverer målgivende uke inn og uke ut vil jeg tro det er en spiller som de fleste ville hattt bruk for i en tropp, dette om det er Obos eller Eliteserie vi snakker om, skryter Selnæs og Øien i et intervju publisert på Kolstads hjemmeside.

– Rosenborgs Erlend Dahl Reitan så rett og slett ut utilpass ut i møte med Sørhøy!

Nå forventer trenerne at han forsvinner i vinter.

– Heldigvis for Kolstad finnes det altfor få trenere som handler ut i fra bilder de liker, som ser for seg hvor bra en spiller passer inn i gitte situasjoner og som har planer for hvordan en spiller kan passe inn i akkurat sitt lag. De fleste trenger en bekreftelse fra flere hold for å vurdere hva de selv trenger, og der er jeg ydmyk nok til å forstå at for eksempel Levanger ikke sender 3 mann for å se en Kolstad kamp, sier Selnæs.

Erlend Sørhøy har totalt spilt 80 kamper for Kolstad, og står med 44 mål. Han har tidligere spilt for Tillerbyen og Heimdal.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS