Trønderfotball 2017

– Vi taper desverre fortjent

  • Magnus Troøyen

Ranheim var nære å kapre poeng i dagens bortekamp mot Brann, men hjemmelaget ble for sterke. Dermed faller trønderne til 5.plass på tabellen.

– Vi ble veldig passive i dag. Vi burde holdt nullen, men vi skal ikke glippe på markeringene når Brann har dødballer. Det får alle lag i Eliteserien svi for. I dag var det vår tur. Kjipt, men Brann er skremmende gode når de har frispark fra rundt 20-30 meter, sier Ranheim-trener Svein Maalen til Dagbladet etter kampslutt.

Avgjørelsen kom etter 59 minutter, da Brann fikk et feil idømt frispark 25 meter fra mål. Acosta var sterkest duell med en Ranheim-forsvarer i feltet, og headet ballen ned til Peter Orry Larsen som enkelt satte den i mål. Flere mål ble det ikke, og Brann vant knepent 1-0.

– Vi har ikke noe å skjemmes av i dag, men det er en fortjent seier. De er et av de beste lagene i Norge på dødball, forklarer Ranheim-trener Svein Maalen til Eurosport.

Han måtte klare seg uten Aslak Fonn Witry som meldte forfall med skade, og måtte også se Michael Karlsen forlate banen tidlig med en vond lyske. Likevel var trønderne nære poeng på Brann Stadion, og spesielt Andreas Helmersens sjanse like før slutt var stor. Unggutten fikk ballen alene med keeper, men satte den utenfor fra skrått hold.

– Solid og voksen bortekamp – og vi var ikke langt unna å få med oss noe. Furu og Alseth med 2 Eliteserie-starter hver før denne kampen, fantastisk å se hvordan de tar nivået og blir toppspillere. Vi kjører på, tweetet Ranheims daglige leder Frank Lidahl etter kampslutt.

Ranheim går dermed inn i landslagspausen på 5.plass, tolv poeng bak Rosenborg på tabelltopp.

Ranheim:
Barli – Foosnæs, Furu, Kvande, Alseth (Sørløkk 89′) – Løkberg, Valla Dønnem, Reginiussen – Tønne, Karlsen (Helmersen 33′), Storflor (Solbakken 79′)

Mål: 1-0 Orry Larsen (59′)

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS