Trønderfotball 2017

Blink berget plassen etter vanvittig drama

  • Magnus Troøyen
Foto: Blinkfotball.no

Stjørdals/Blink leverte en strålende hjemmekamp og vant 3-1 mot Brattvåg, samtidig som alle de andre resultatene gikk Blinks vei. Dermed er trønderne klare for en ny sesong i 2.divisjon!

– Fy f… Nå kan de feire til julaften for min del. Jeg sa det i pausen at dette var ikke avgjort. Vålerenga har rotet det bort før. Og Skeid da. Det er knallsterkt at de reiser til Flekkerøy og gjør jobben i en kamp som ikke betyr noe for dem, sier Blink-trener Are Tronseth til Stjørdals-Nytt.

Etter tapet borte mot Vidar i forrige serierunde så overlevelsesmulighetene til Stjørdals/Blink mørke ut, men trønderne berget plassen med minste mulige margin etter at alt gikk deres vei lørdag formiddag. De vant komfortabelt over Brattvåg etter scoringer av Jørgen Sollihaug, Sondre Stokke og Nedzad Sisic, men var samtidig avhengig av at Skeid vant og at Bryne minst spilte uavgjort.

Etter en ellevill siste omgang av 2018-sesongen, der Blink lenge var under streken, ble det til slutt klart at de reddet plassen. Bryne snudde 0-3 (!) til seier hjemme mot Vålerenga 2, mens Skeid snudde 1-2 til seier mot Fløy-Flekkerøy etter scoringer helt på tampen av oppgjøret.

Dermed får vi fire trønderlag i 2.divisjon neste sesong!

– Dette er helt fantastisk. Jeg skjønte at noe vippet vår vei når publikum reiste seg i sluttminuttene og at glisene på benken bare ble bredere og bredere. Nå skal det feires, sier Nedzad Sisic til Bladet.no.

Sisic scorte for øvrig sitt 199 mål for Stjørdals-Blink idag.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS