Trønderfotball 2017

Berget plassen tross tap

  • Magnus Troøyen
Foto: Trondheims Ørn/Stein Langørgen

Trondheims-Ørn tapte borte mot Røa, men er likevel sikret plass i neste års Toppserie.

De gulkledde trønderne har gjennomgått en svært tung sesong, og har slitt i bunnsiktet av tabellen hele veien. I sommer valgte hovedtrener Thomas Dahle å trekke seg, men trenerbyttet hjalp ikke noe på resultatene. Etter 21 seriekamper står Ørn bare med fire seire, men i dag ble det klart at de likevel berger plassen.

Røa vant 2-1 over Ørn lørdag formiddag, men siden Lyn avga poeng i kampen mot Grand Bodø er trønderne likevel sikret fornyet kontrakt før siste serierunde neste helg. Lyn er nå fem poeng bak Ørn, og har dermed ingen mulighet til å ta igjen Trondheims-Ørn.

Dermed kan Trondheims-Ørn legge en sesong full av problemer bak seg. De har mistet flere sentrale spillere i tillegg til trener Dahle, og har måttet spille de fleste hjemmekampene på Utleira siden hjemmebanen på Lade ikke har vært spilleklar.

Før sesongstart ble det snakket om ambisjoner om topp 3 på tabellen, men Ørn har ikke vært i nærheten av å blande seg inn i noen toppkamp. De er blant lagene som har scoret minst i Toppserien, men har sluppet inn tredje-mest mål. Nå kan de likevel begynne å se fremover mot neste sesong, vitende om at plassen er sikret.

Trondheims-Ørn tar imot Grand Bodø hjemme i siste seriekamp. Med seier der kan de klatre opp på 9.plass i Toppserien.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS